07:21:04 27.04.2024
Stiri

Dodon, acuzat că TORPILEAZĂ businessul din R. Moldova: NU a promulgat încă o lege

Economie 28.08.2017 16:30 Vizualizări2039 Autor: Ziarul National
Dodon, acuzat că TORPILEAZĂ businessul din R. Moldova: NU a promulgat încă o lege ZEL Bălți
Poză simbol


Șeful statului Igor Dodon a anunțat, recent, că nu va promulga recentele modificări la Codul Muncii și că a luat această decizie după ce a consultat sindicatele. Anunțul lui Dodon, însă, nemulțumește patronatele din R. Moldova.

Într-o declarație a Confederației Naționale a Patronatului (CNP), făcută publică astăzi, se arată că actuala legislație a muncii nu stimulează activitatea agenților economici, de aceea este nevoie de intrarea în vigoare a modificărilor operate recent de Parlament pentru a echilibra relațiile de muncă.

„Confederația Națională a Patronatului este nedumerită în legătură cu acest fapt și califică această decizie ca fiind una în dezinteresul mediului de afaceri. Businessul este lipsit de posibilitatea de a argumenta necesitatea acestor modificări. Reprezentanții mediului de afaceri consideră necesară promulgarea acestei legi, argumentând că legislaţia muncii existentă, în mare parte, nu stimulează activitatea agenților economici. Relațiile de muncă în societatea contemporană au avansat foarte mult în comparație cu reglementarea existentă, cea din urmă devenind o barieră semnificativă în dezvoltarea afacerilor și atragerea de investiții. Modificarea Codului muncii devine un imperativ!”, se arată în declarația CNP.

Menționăm că noile modificări la Codul Muncii se referă, printre altele, la eliminarea cazurilor de încheiere neargumentată a contractului individual de muncă pe o durată determinată, extinderea termenului de probă pentru muncitorii necalificaţi, posibilitatea de a desface contractul individual de muncă prin acordul scris al părţilor, oferirea dreptului conducătorului unităţii, adjuncţilor acestuia şi contabilului-şef să demisioneze din funcţie oricând şi nu doar în cazurile stipulate expres în contractul individual de muncă, dar și o responsabilizare mai accentuată a organizaţiei sindicale din unitate, inclusiv obligativitatea de a argumenta în scris acordul, dezacordul şi opinia consultativă privind concedierea salariatului.

Vedeți mai jos întreaga declarație a Confederației Naționale a Patronatului referitoare la refuzul lui Igor Dodon de a promulga modificările la Codul Muncii:


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md