07:50:27 26.04.2024
Stiri

Un JUDEȚ din România dorește să își SCHIMBE denumirea. Referendumul va avea loc în octombrie

Știri 25.08.2017 09:01 Vizualizări1838 Autor: Ziarul National
Un JUDEȚ din România dorește să își SCHIMBE denumirea. Referendumul va avea loc în octombrie


Un județ din România își va schimba denumirea dacă în urma referendumului se va decide acest aspect după hotărârea adoptată joi.

Consiliul Județean (CJ) Olt va organiza pe 15 octombrie referendumul pentru atribuirea numelui Olt-Romanați județului.

La referendumul din 15 octombrie, cetățenii județului Olt sunt chemați să se pronunțe prin „Da" sau „Nu" la întrebarea: „Sunteți de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanați județului Olt?".

Pentru organizarea referendumului, CJ Olt alocă 500 000 de roni.

Proiectul de hotărâre privind organizarea referendumului a fost adoptat joi de majoritatea consilierilor județeni constituită de reprezentanții PSD și ALDE, în timp ce consilierii PNL și PMP au votat împotrivă susținând că organizarea consultării populației va costa mai mult de 500 000 de roni, iar cetățenii „sunt foarte puțin interesați de acest referendum și de schimbarea denumirii județului", conform Agerpres.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a arătat că demersul de atribuire a numelui Olt-Romanați se constituie într-o reparație morală față de locuitorii fostului județ Romanați și că populația nu va fi nevoită să schimbe documentele în situația validării referendumului doarece legea prin care va fi validat va prevede ca documentele să fie schimbate numai la expirarea termenului de valabilitate stabilit la emitere.

„Actualul județ Olt este format din marea parte a două județe istorice, fostul județ istoric Olt și fostul județ istoric Romanați. (...) Noi încercăm să aducem, pe singura cale pe care noi o considerăm corectă pentru o reparație morală, prin acest referendum prin care încercăm să atribuim județului Olt denumirea de Olt-Romanați. Nu se schimbă nimic, (...) niciun act de identitate, niciun permis de conducere, niciun certificat de naștere, pașaport buletin, plăcuțe de înmatriculare ale mașinilor, nu vor fi schimbate decât la termenul de expirare al lor. (...) Alte costuri suplimentare decât cele pe care le-am prevăzut noi din bugetul CJ pentru a ține acest referendum nu vor fi", a declarat Marius Oprescu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md