13:58:24 26.04.2024
Stiri

Sturza îl ÎNȚEAPĂ pe Tapiola, dar și pe viitorul șef al Delegației UE în R. Moldova: „Pirkka e artist. Știe să regizeze bine lucrurile cu o importanță secundară”

Politică 22.08.2017 15:20 Vizualizări2663 Autor: Ziarul National
Sturza îl ÎNȚEAPĂ pe Tapiola, dar și pe viitorul șef al Delegației UE în R. Moldova: „Pirkka e artist. Știe să regizeze bine lucrurile cu o importanță secundară” facebook


Fostul premier Ion Sturza sugerează că șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, care își încheie mandatul la Chișinău, nu prea a făcut nimic în ultimii patru ani, la fel cum nu va face nici succesorul său. Potrivit lui Sturza, șeful Delegației UE la Chișinău „e artist”, care știe să regizeze bine „lucrurile cu o importanță secundară”.

„E pe sfârșite vara, e pe sfârșite lunga și des mediatizata încheiere a misiunii șefului delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola. Au mai plecat ambasadori, dar atâtea transmisiuni în direct, atât de multe aprecieri și regrete (sincere) pe rețelele de socializare nu au mai fost până acum. Medalie de la „odiosul” antieuropean Dodon, gramotă (diplomă n.r.) de la prim-ministru, „mătăsuri” de la coordonator, vinuri alese, mâncăruri exotice, pupături și îmbrățișări ca pe timpurile glorioase”, scrie Sturza pe o rețea de socializare.

În continuare, fostul premier spune că a plecat o epocă, a plecat mitul european. „Trebuie să recunoaștem că Pirkka e artist. Știe să regizeze bine lucrurile cu o importanță secundară. Succesorul, un mic funcționar diplomatic venit dint-o țară ex-socialistă, fără mare carismă, dar un om în esență ok, va trebui să muncească mult pentru a atinge „rafinamentul” subtil al domnului Tapiola. Ce-i rămâne bătrânei Europe, decât rafinamentul. Lucrurile care contează pe bune se decid în altă parte...”, spune sursa citată.

Sturza îi mai reproșează lui Pirkka Tapiola că nu a întreprins nimic pentru ca fostul premier Vlad Filat să aibă parte de un proces echitabil.

„O vizită, totuși, a fost ratată. Vizita la pușcărie, la Vlad Filat. Înțeleg, condamnarea în condiții nedemne și fără respectarea minimă a legii e lipsită de „rafinament”. Totuși, un gest uman n-ar fi stricat. Sunt convins că modul în care a fost „executat” Vlad Filat (și cum sunt executați și alții astăzi) va rămâne o pată pe conștiința multor „ambasadori”. CEDO să-i judece... Filat are dreptul la un proces corect și echitabil”, a conchis Sturza.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md