01:48:38 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Un ucrainean, aflat în vacanță la Marea Neagră, a adormit pe o saltea: A plutit în derivă trei zile și a fost salvat în dreptul peninsulei Crimeea

Știri 11.08.2017 08:00 Vizualizări2791 Autor: Ziarul National


Un tânăr din Ucraina a avut parte de o aventură de neuitat, la Marea Neagră. Adolescentul de 19 ani, care lucrează ca salvamar în stațiunea Lazurne, a adormit pe o saltea gonflabilă. El a plutit trei zile în derivă, până când a fost salvat de agenții de frontieră din Crimeea, relatează The Telegraph.

Mykhailo Doroșenko a decis să-și petreacă noaptea pe o saltea gonflabilă, care era legată. Cumva, în timpul nopții, sfoara s-a dezlegat, iar salteaua a fost luată de curenții marini. Astfel, atunci când s-a trezit, era înconjurat de apă.

„La început, am crezut că este o aventură. Am zis că o să plutesc timp de câteva ore și apoi vreo navă o să mă salveze. A doua zi, nu a mai fost distractiv”, a mărturisit tânărul, pentru presa rusă.

Timp de trei zile, el a plutit în derivă, fără apă potabilă sau mâncare. În acest timp, curenții marini l-au purtat pe o distanță de 64 de kilometri.

„La un moment dat, am văzut o navă în depărtare. Am început să țip și să dau din mână, dar nu m-au văzut. Apoi un alt iaht a trecut pe lângă mine, fără să mă observe. Începusem să simt că mă cuprinde disperarea”, a continuat tânărul, citat de Libertatea.

Într-un final, paza de coastă rusească a primit informații ca un tânăr se află în Marea Neagră, pe o saltea. Astfel, ei au trimis o ambarcațiune în largul peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia, iar tânărul a fost salvat. Imediat, el a fost transportat la un spital, fiind deshidratat și având probleme cu pielea, din cauza expunerii îndelungate la soare.

După ce a primit tratament, el a fost dus la granița cu Ucraina, unde s-a întâlnit cu mama sa. Acum, autoritățile pun la punct ultimele detalii pentru ca acesta să fie transportat înapoi în Ucraina. Nu este clar dacă acesta va fi acuzat de trecerea ilegală a graniței, notează sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md