10:17:17 26.04.2024
Stiri

A amenajat un CAZINOU clandestin în sectorul Botanica, iar acum riscă 16 ani de închisoare

Anticorupție 09.08.2017 08:30 Vizualizări2119 Autor: Ziarul National
A amenajat un CAZINOU clandestin în sectorul Botanica, iar acum riscă 16 ani de închisoare


Administratorul unui cazinou clandestin amenajat în sectorul Botanica al capitalei, alături de un colaborator de-al său, vor ajunge pe banca acuzaților. Aceștia sunt învinuiți de practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, evaziune fiscală și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Procurorii, împreună ofițerii de investigații ai Serviciului de Informații și Securitate, au stabilit că s-a stabilit că învinuiții, sub pretextul prestării serviciilor de comunicații electronice prin rețelele cu cablu (call-centru), au amenajat, în sect. Botanica al mun. Chișinău o sală de jocuri de noroc, dotată cu mese pentru jocurile de noroc. De asemenea, în sală era amenajată și cu alte mijloace materiale în vederea practicării jocurilor de noroc prin intermediul sistemelor de comunicaţii electronice de tip internet, care a activat ilegal în perioada anilor 2014-2017.

S-a constatat că angajații acestei întreprinderi, în lipsa unei evidențe contabile obligatorii, primeau în plicuri mijloacele financiare necontabilizate, în calitate de salarii neoficiale. Procurorii afirmă că în rezultatul acestor acțiuni ilegale, Bugetului Public Național i-a fost adus un prejudiciu în sumă de 4 445 668 lei.

La fel, pentru complicitate la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, a fost expediat în instanța de judecată și un fost angajat a persoanei juridice, aceasta recunoscându-și vina de comiterea infracțiunii incriminate.

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de care este acuzat, administratorul societății comerciale riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 16 ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md