15:33:40 26.04.2024
Stiri

Băsescu spune dacă va CANDIDA la alegeri în R. Moldova: „Să nu vă gândiţi că îmi văd o nouă carieră politică în R. Moldova

Politică 07.08.2017 13:00 Vizualizări2253 Autor: Ziarul National
Băsescu spune dacă va CANDIDA la alegeri în R. Moldova: „Să nu vă gândiţi că îmi văd o nouă carieră politică în R. Moldova


Fostul şef de stat, Traian Băsescu, a declarat, duminică seară, la un post de televiziune, că nu ar putea să candideze la preşedinţia Republicii Moldova, precum s-a vehiculat în spaţiul public, întrucât, potrivit Constituţiei Republicii Moldova, nu are acest drept.

„Nu am dreptul. Uitaţi-vă în Constituţia Republicii Moldova. Trebuie să fii născut pe teritoriul Republicii Moldova şi trebuie să ... au introdus o condiţie acum câţiva ani, să ai cel puţin zece ani de când locuieşti în Republica Moldova. Deci, cine spune aşa ceva ori nu a citit Constituţia Republicii Moldova, ori are pasiunea să bată câmpii", a declarat Traian Băsescu, duminică seară, la B1, transmite gandul.info.

În acest context, Băsescu a ţinut să precizeze că după liderul rus, Vladimir Putin, în toate sondajele este dat ca cel mai popular om politic din afara Republicii Moldova.

„Să nu vă gândiţi că îmi văd o nouă carieră politică în Republica Moldova. Gestul pe care l-am făcut este acela de a ajuta, să accept să fiu preşedinte de onoare al unui partid nou, de a ajuta la consolidarea curentului unionist", a mai spus Băsescu.

Pe de altă parte, Băsescu a subliniat că dosarul Republica Moldova „trebuie să fie o prioritate” şi că „România are obligaţia să stimuleze curentul unionist, prin acţiuni politice şi acţiuni de sprijinire a Republicii Moldova”.

Amintim că liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, a declarat zilele acestea că Traian Băsescu se va regăsi pe listele formațiunii la alegerile parlamentare din 2018. Mai mult, Șalaru a precizat că Traian Băsescu va prelua șefia PUN și va activa în Parlamentul R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md