08:22:07 27.04.2024
Stiri

Un nou ATAC al lui Rogozin la adresa României: Regretă că aceasta nu a fost PEDEPSITĂ după cel de-al Doilea Război Mondial

Știri 05.08.2017 10:01 Vizualizări6101 Autor: Ziarul National
Un nou ATAC al lui Rogozin la adresa României: Regretă că aceasta nu a fost PEDEPSITĂ după cel de-al Doilea Război Mondial


Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, a încercat să explice de ce România a decis să închidă spaţiul său aerian pentru aeronava civilă în care se afla şi oficialul rus, fapt care, în opinia sa, va duce la tensionarea situaţiei în regiune. Totodată, făcând o incursiune în istorie, Rogozin şi-a amintit că, de fapt, România s-a aflat printre cei care au fost învinşi în cel de-Al Doilea Război Mondial şi că merita să fie pedepsită.

„În România există foarte multă lume care trăieşte cu acele amintiri despre România Mare, care împreună cu Hitler au trecut frontiera de Est. La sfârşitul războiului, ei au devenit parte a coaliţiei de învingători, dar nu a coaliţiei celor pe care trebuia de pedepsit cu reparaţii, contribuţii, modificarea frontierilor. (...) Eu am discutat cu bătrânele care au trăit acele timpuri ocupaţia (face referire la mărturiile unor bătrâne din oraşul Voronej, Rusia). Ele spuneau că inclusiv nemţii încercau să-i liniştească pe români, pentru că, dacă românii intrau într-un sat, ei nu puteau pleca până nu omorau sau violau pe cineva. Este o amintire neagră rămasă în urma fasciştilor români”, a declarat Dmitrii Rogozin într-un interviu pentru NTV-Moldova, citat de Adevărul.

Rogozin afirmă că în România există şi politicieni cu care Rusia s-ar aşeza la masa de tratative, însă actualmente deciziile de iau de către acel „public negru”. Oficialul rus a mai declarat că România a comis o greşelă atunci când a decis să nu-i permită să survoleze spaţiul său aerian.

„Cum se vor justifica ei acum în faţa NATO. NATO nu are nevoie de noi conflicte, nici UE nu are nevoie de un nou punct fierbinte pe harta Europei, precum Transnistria”, a subliniat Rogozin.

Amintim că România nu i-a permis avionului care îl avea la bord pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, să survoleze, vinerea trecută, spațiul aerian pentru a ajunge la Chișinău, din cauza interdicției acestuia de a tranzita sau intra pe teritoriul statelor UE. Miercuri, și Guvernul de la Chișinău l-a declarat pe Rogozin persona non grata în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md