13:36:14 26.04.2024
Stiri

Detalii despre CUTREMURUL din această dimineață, care a fost resimțit și în R. Moldova

Social 02.08.2017 10:00 Vizualizări2346 Autor: Ziarul National
Detalii despre CUTREMURUL din această dimineață, care a fost resimțit și în R. Moldova


Un cutremur de 4,9 pe scara Richter s-a produs, în această dimineaţă, la ora 05:32, în zona seismică Vrancea, judetul Buzău, al doilea în decurs de 24 de ore, anunţă Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit Institutului de Geologie și Seismologie al Academiei de Științe a Moldovei, cutremurul a fost resimțit pe teritoriul Republicii Moldova cu intensitatea de 3-4 grade.

Cutremurul cu magnitudinea 4.9 pe scara Richter a fost resimţit la adâncimea de 132.5km, potrivit INCDFP.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(15km), Covasna(41km), Întorsura Buzăului(43km), Mizil(52km), Văleni.

Este al doilea cutremur, în decurs de 24 de ore, resimţit în această zonă. Anterior acestuia, un alt cutremur cu o magnitudine de 4,6 pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea, judeţul Buzău. Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a explicat pentru Mediafax că este normal ca la un anumit interval de timp să apară câte un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter. În iunie, au mai fost două astfel de seisme.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: Nehoiu (20km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (46km), Mizil (55km), Târgu Secuiesc (56km).

„Dacă avem în vedere că ultimele cutremure de peste 4 grade au fost în iunie, deci a fost o activitate mai scăzută în ultimul timp, iar acum a urmat acest cutremur de 4,4, care este un seism moderat şi, care apare destul de frecvent, o dată pe lună, deci, nu este neobişnuit. În mod normal, nu prea se resimt aceste cutremure, a fost la limita la care se poate simţi, este posibil să se se fi simţit în partea din Câmpia Română", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mirecea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Întrebat dacă un astfel de cutremur ar reprezenta un pericol pentru populaţie, acesta a precizat că „nu reprezintă un pericol şi în niciun caz cu produce pagube, iar activitatea în zona Vracea îşi urmează un regim destul de regulat şi atunci, este de aşteptat să mai apară şi cutremurele acestea".


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md