03:36:32 27.04.2024
Stiri

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: Scutul de la Deveselu POATE fi dotat cu focoase nucleare

Știri 29.07.2017 17:03 Vizualizări2626 Autor: Ziarul National
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: Scutul de la Deveselu POATE fi dotat cu focoase nucleare Sursa: realitatea.net


Rusia crede că România cumpără rachete Patriot de la americani pentru a apăra baze militare precum cea de la Deveselu. În plus, Moscova acuză, în ciuda asigurărilor NATO, că scutul antirachetă poate fi dotat cu focoase nucleare.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a declarat, într-un interviu acordat Realitatea TV, că sistemul de rachete defensive Patriot, pe care România vrea să-l achiziţioneze de la americani, ar putea fi dislocate pentru a apăra baze militare străine.

„Este decizia voastră din interiorul NATO, în baza parteneriatului vostru strategic cu SUA. Care sunt forțele pe care le vor apăra acele rachete Patriot? Pot să declar, oficial, că Rusia nu reprezintă în niciun fel o amenințare pentru România. În realitate, acele arme defensive ar fi dislocate pentru a apăra baze militare străine, în special elemente ale sistemului strategic antibalistic al SUA, de la Deveselu. Aceasta este analiza Federației Ruse”, a declarat Valeri Kuzmin.

Referitor la baza militară de la Deveselu, emisarul lui Vladimir Putin la Bucureşti spune că aceasta prezintă un risc potențial pentru Rusia:

„Președintele nostru a explicat asta. Potrivit unor informații militare, noi știm că este de ajuns să schimbi software-ul calculatorului care operează acel sistem antibalistic și el va funcționa ușor cu rachete de croazieră americane de tip Tomahawk, care sunt proiectate pentru a avea scopuri strategice ofensive. Nu înseamnă că asta se va întâmpla mâine. Rachetele Tomahawk pot fi echipate chiar și cu focoase nucleare. Este un risc potențial pe care nu îl putem ignora. Fie că vă place sau nu”.

Sursa: realitatea.net


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md