05:58:12 27.04.2024
Stiri

Ziua Imnului Național al României: „Un îndemn la libertate și o chemare la unitate a tuturor românilor pentru a obține suveranitatea națională"

Știri 29.07.2017 12:00 Vizualizări1957 Autor: Ziarul National
Ziua Imnului Național al României: „Un îndemn la libertate și o chemare la unitate a tuturor românilor pentru a obține suveranitatea națională


Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Național al României.

„Ziua Imnului Național, sărbătorită în fiecare an pe 29 iulie, este un moment solemn, care ne oferă nouă, românilor, prilejul de a ne reafirma atașamentul față de valorile și principiile care au stat la baza statului român modern. Versurile poemului patriotic „Un răsunet”, scrise de Andrei Mureșanu și intonate pe acordurile melodice create de Anton Pann, au reprezentat întotdeauna un îndemn la libertate și o chemare la unitate a tuturor românilor pentru a obține suveranitatea națională", afirmă șeful statului român în mesaj citat de Agerpres.

El amintește că Imnul Național al României, devenit oficial în 1990, a fost cântat pentru prima dată în contextul „efervescenței revoluționare din 1848, iar apoi în momente cruciale din istoria țării, în Primul și Al Doilea Război Mondial, în timpul Războiului de Independență și la Marea Unire din 1918”.

Iohannis arată că, în prezent, valoarea imnului este consacrată de Constituția României ca simbol național, alături de drapelul tricolor, stema și sigiliul statului.

„'Deșteaptă-te, române!' este un catalizator al coeziunii naționale și sociale, iar prin spiritul mobilizator și energia transmise, Imnul reprezintă chintesența eforturilor depuse pentru atingerea obiectivelor majore ale țării noastre, de a construi o Românie puternică și prosperă în Europa și în lume. În zi de sărbătoare, vă îndemn să onorăm acest simbol național și să îl intonăm cu mândrie, ca gest de solidaritate, afirmându-ne identitatea națională, unitatea și patriotismul. Cinstim, totodată, memoria celor care au contribuit la consolidarea statului român și transmitem respectul nostru față de trecut. Fie ca 'Deșteaptă-te, române!' să răsune de cât mai multe ori și să ne fie mereu călăuză pe drumul devenirii noastre! La mulți ani, România! La mulți ani Imnului Național!”, conchide președintele Româniai, Klaus Iohannis.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md