20:40:55 26.04.2024
Stiri

DÉJÀ VU // Rogozin nu a ajuns nici la CEREMONIA de învestire a lui Dodon, iar acum nici la „sărbătoarea” de la Tiraspol

Politică 28.07.2017 16:00 Vizualizări2941 Autor: Ziarul National
DÉJÀ VU // Rogozin nu a ajuns nici la CEREMONIA de învestire a lui Dodon, iar acum nici la „sărbătoarea” de la Tiraspol TASS


Istoria se repetă. Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, nu a putut ajunge, acum opt luni, la ceremonia de învestire a președintelui Igor Dodon, chiar dacă era unul dintre invitații de onoare. Rogozin, care a amenințat și luat în râs de mai multe ori autoritățile R. Moldova, nu va putea ajunge nici la manifestațiile din stânga Nistrului dedicate celor 25 de ani ai misiunii de pacificare. Avionul în care se afla, deși era de linie, nu a putut tranzita România și nici Ucraina, acolo unde are interdicție, iar din acest motiv aeronava s-a îndreptat spre aeroportul din Minsk, Belarus.

La 23 decembrie 2016, Rogozin venea cu o cursă de linie pentru a participa la ceremonia de învestire a lui Dodon, eveniment la care nu a participat niciun alt șef de stat. Avionul în care se afla atunci Rogozin nu a putut ateriza la Chișinău din cauza ceții dense.

Avionul în care era Rogozin s-a rotit minute bune deasupra Chișinăului, după care a plecat spre Budapesta.

În cele din urmă, Rogozin a ajuns la Chișinău, iar Igor Dodon a fost nevoit să-l aștepte aproape 10 ore. Cei doi s-au întâlnit în jurul orei 1.00 noaptea.

Acum, avionului în care se află Rogozin i s-a interzis să tranziteze România, iar șeful statului Igor Dodon va trebui să iasă singur în fața presei la briefingul anunțat pentru astăzi, la ora 17.00.

„Astăzi, 28 iulie, ora 17.00, Președintele R. Moldova, Igor Dodon și viceprim-ministrul Guvernului Federaţiei Ruse, copreşedintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, Dmitri Rogozin, vor susține un briefing. Evenimentul va avea loc la Reședința de Stat, str. N. Iorga, 23. Presa acreditată la Președinție are acces la eveniment”, se arăta într-un comunicat de presă al Președinției.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md