05:20:34 26.04.2024
Stiri

Usatîi răspunde dur învinuirilor aduse de șeful statului: „Dodon – tampon între popor şi Plahotniuc. Îmi este ruşine că noi l-am făcut preşedinte”

Politică 28.07.2017 14:40 Vizualizări1414 Autor: Ziarul National


Usatîi răspunde dur învinuirilor aduse de șeful statului: „Dodon – tampon între popor şi Plahotniuc. Îmi este ruşine că noi l-am făcut preşedinte”

Primarul de Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, i-a amintit șefului statului Igor Dodon, cel care l-a numit recent „bandit”, că în ajunul alegerilor prezidențiale aștepta umil ca să fie primit la reședința sa de la Moscova, iar acum îi aduce fel de fel de învinuiri.

„Îmi este ruşine că noi l-am făcut preşedinte al R. Moldova, îmi este ruşine de ceea ce se întâmplă astăzi. Voi merge înainte atât timp cât cetăţenii mă vor susţine, vor susţine lupta noastră”, a declarat Renato Usatîi în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de facebook.

De asemenea, Usatîi spune că l-a susținut și financiar pe Dodon, doar că acesta se face a uita. „Dodon este fățarnic. În ajunul alegerilor prezidențiale, stătea la mine la fel cum stă astăzi ca să fie primit de către Plahotniuc, la fel cum se întâmplă în cazul unei prostituate. Eu l-am susţinut, inclusiv financiar, iar astăzi el iese şi spune că Usatîi este bandit şi poate deveni preşedinte doar la închisoare”, a menționat liderul „Partidului Nostru”.

Sursa citată a mai atras atenția la faptul că Dodon îi „jura” în ajunul alegerilor prezidențiale că „în primul rând, îl măturăm pe Plahotniuc”. „El pur şi simplu a minţit, pur şi simplu ne-a trădat. Astăzi el îndeplineşte comenzile lui Plahotniuc. Igor Dodon este prezervativul lui Plahotniuc. Cum spunea un om respectabil, Dodon este tamponul dintre Plahotniuc şi cetăţenii moldoveni care pledează împotriva regimului oligarhului”.

Usatîi a mai fost deranjat de faptul că Igor Dodon a afirmat că nu ar fi făcut nimic pentru R. Moldova: „Eu am salvat sute de copii, am cumpărat zeci de mii de metri pătraţi de pavaj, am ajutat caselor de copii, azilurilor pentru bătrâni, am făcut tot pentru a-mi respecta datoria faţă de rădăcinile mele”.

Nu în ultimul rând, Usatîi a adăugat că Dodon se laudă că face una și alta, dar de fapt minte oamenii. „Astăzi Dodon spune: „vreau să mă întâlnesc la Moscova şi să micşorez preţul la gaz”. Dar de ce nu spune el despre cum învârtesc încă o sută de procente din preţul stabilit de Rusia? El nu iese şi nu vorbeşte despre cum învârtesc tarifele burghezii locali pe care tot el i-a numit. El l-a numit pe directorul Moldova-Gaz (Vasile Botnari) și pe specialistul lui din fruntea Chișinău-Gaz (Ruslan Garbalî). El astăzi se târguieşte ca anume omul său să devină ministru al Apărării”, a conchis Renato Usatîi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md