05:49:45 26.04.2024
Stiri

Washington Post: Vladimir Putin – maestru PREFĂCUT al artelor marțiale? „Lupte simulate”

Știri 22.07.2017 15:00 Vizualizări2214 Autor: Ziarul National
Washington Post: Vladimir Putin – maestru PREFĂCUT al artelor marțiale? „Lupte simulate” Fox News


„Abilitățile lui Vladimir Putin în domeniul artelor marțiale au intrat în legenda”, scrie The Washington Post. „Datorită fluxului neobosit de materiale măgulitoare în mass-media de stat din Rusia (care sunt adesea repetate necritic de presa americană) Putin are în general reputația de maestru judoca, a cărui capacități produc o atât de puternică impresie, încât a devenit o metaforă pentru stilul său de conducere a statului“, continuă articolul.

Publicația amintește că Putin este detinatorul centurii negre și a primit numeroase premii în domeniul artelor marțiale. Pe Internet se poti găsi repede fotografii și înregistrări video în care președintele rus îi trântește cu ușurință pe adversarii sai de sparring. „El mai este co-autor de cărți despre judo și chiar a jucat un rol major în seria de documentare Să învățăm judo cu Vladimir Putin“, spune autorul, citat de paginaderusia.ro.

Cu toate acestea, americanul Benjamin Wittes, editorul blogului Lawfare, dedicat problemelor de securitate națională, care, de asemenea, este un mare pasionat de arte marțiale, îl critică pe Putin. El spune despre Putin că este un mincinos și un prefăcut și încearcă să-l demaște, invitându-l pe liderul rus la o luptă oriunde în lume, exceptând locurile în care Putin are autoritatea de a ordona arestarea sa.

Wittes l-a provocat pe Putin prima dată în toamna anului 2015, iar în week-end-ul trecut a reiterat apelul său.

După spusele lui Wittes, în varsta de 47 de ani, deținător și el de centură neagră în taekwondo și aikido, multe clipuri video în care apare Putin judoca prezinta lupte simulate. Înregistrarile încep de obicei cu cadre în care Putin și partenerul său de sparring se încălzesc, apoi vedem scene în care Putin își aruncă adversarul la pământ sau îi pune o piedică. Wittes spune că adversarii lui Putin cad mult prea repede pe saltea.

„Cel puțin în acele videoclipuri pe care le-am văzut nu există atacuri deschise asupra lui Putin, nu văd niciun semn că adversarii săi măcar încearcă să-l învingă“, a scris Wittes pe blogul Lawfare. „Înregistrarile video sunt doar niste show-uri în care are loc demonstrarea priceperii sale bărbătelști de luptător, iar adversarii săi fac pentru el ceea ce japonezii numesc „ukemi“ (cădere defensivă)”.

Pe Facebook-ul sau, Wittes a formulat și mai deschis: „Putin este un maestru prefăcut al artelor marțiale. El luptă doar cu supușii săi și toți pierd pentru el”.

„Partea întunecată a acestor reprezentari – continua Wittes – este ca ele sunt înrădăcinate în agresivitatea lui Putin în arena internațională și în represiunea dizidenților și a minorităților în propria țară“.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md