23:18:27 26.04.2024
Stiri

Șalaru îi răspunde lui Ghimpu: „Vinovat de arestarea lui Chirtoacă este Vlad Filat”

Politică 20.07.2017 08:30 Vizualizări2680 Autor: Ziarul National
Șalaru îi răspunde lui Ghimpu: „Vinovat de arestarea lui Chirtoacă este Vlad Filat”


Fostul ministru liberal al Apărării, actual președinte al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, neagă faptul că ar sta în spatele arestării primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, așa cum a acuzat liderul PL, Mihai Ghimpu, ieri într-o conferință de presă.

Potrivit lui Ghimpu, în total ar sta trei persoane în spatele reținerii lui Chirtoacă: „Vă amintiți că Anatol Șalaru spunea că trebuie să plec din fruntea partidului? El suna oamenii noștri și le spunea că în curând va fi arestat Iurie Chirinciuc și Dorin Chirtoacă… Mai sunt socialiștii lui Dodon, care s-au unit cu PPEM-ul lui Leancă în Consiliul Municipal Chișinău. Aceștia tot vorbeau despre corupția de la Primărie, au dus o politică de denigrare a primarului general. De asemenea, noi, liberalii, am preluat Ministerul Transportului și Infrastructurii Drumurilor de la PD. Acesta era pus pe burtă și noi l-am ridicat. Deci, e vorba de Șalaru, Dodon și Plahotniuc”.

Șalaru îi amintește liberalului că, de fapt, fostul premier Vlad Filat a vorbit primul despre arestarea edilului de Chișinău.

„După o lungă corespondență cu Decebal și apoi cu Divinitatea, timp în care până și psihiatrii au intrat în alertă, Mihai Ghimpu și-a abandonat terapia pentru a mă acuza că aș sta în spatele arestării lui Dorin Chirtoacă. Faptul ca Mihai Ghimpu se află într-o gâlceavă permanentă cu logica este un lucru cunoscut chiar de pe vremea ilustrului rege Decebal. Argumentul suprem al lui Mihai Ghimpu care, în opinia lui, m-ar face pe mine comanditarul arestării lui Dorin Chirtoacă, ar fi faptul că am avertizat din timp asupra iminentei arestări a primarului de Chisinău și a lui Iurie Chirinciuc. În această logică, cred că vinovat de arestarea lui Chirtoacă este Vlad Filat, pentru că el este primul ce a avertizat asupra posibilei arestări a lui Dorin Chirtoacă și a altor membrii PL. Bine că nu l-a învinuit pe Traian Băsescu de arestarea lui Chirinciuc și Chirtoacă”, ironizează Șalaru.

Potrivit fostului coleg de partid cu liberalul, Mihai Ghimpu se teme să-l acuze direct pe Vlad Plahotniuc de aresturile din PL.

„Mihai Ghimpu se teme ca dracul de tămâie să îl acuze direct pe Vlad Plahotniuc de arestarea lui Chirtoacă și Chirinciuc. Din acest motiv, Mihai Ghimpu se face că analizează. Îi reamintesc lui Mihai Ghimpu că nu dețin nicio functie de conducere în Republica Moldova, nu eu sunt stăpânul Procuraturii și al ministerelor de forță cu atribuții în domeniul penal”, mai spune Șalaru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md