20:05:29 26.04.2024
Stiri

PUN e ÎMPOTRIVA schimbării sistemului electoral: „Trecerea la sistemul mixt va aduce în R. Moldova un Parlament generat de o mașinărie de partid propulsată de bani negri”

Politică 19.07.2017 12:20 Vizualizări1575 Autor: Ziarul National
PUN e ÎMPOTRIVA schimbării sistemului electoral: „Trecerea la sistemul mixt va aduce în R. Moldova un Parlament generat de o mașinărie de partid propulsată de bani negri”


Partidul Unității Naționale (PUN), condus de fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, este împotriva schimbării sistemului electoral pentru următoarele alegeri parlamentare.

Potrivit lui Șalaru, Parlamentul R. Moldova intenționează, în perioada imediat următoare, să voteze în lectura a doua schimbarea sistemului electoral modificând, astfel, în mod substanțial, matricea politică în țară.

„Trecerea la sistemul mixt, dacă va fi votat, va aduce în R. Moldova, pentru cel puțin un ciclu electoral, un Parlament delegitimat, un Parlament generat nu de voința cetățenilor, ci de o mașinărie de partid propulsată de bani negri și folosirea abuzivă, în interes de partid, a resurselor administrative ale statului”, se arată în declarația PUN.

Partidul Unității Naționale face apel la Parlamentul R. Moldova să respingă schimbarea sistemului electoral, deoarece această măsura nu ar crea niciun avantaj cetățenilor, ci doar va fragiliza și mai mult democrația moldovenească.

„De asemenea, schimbarea sistemului electoral, contrar recomandărilor instituțiilor externe și partenerilor externi, va decredibiliza pe termen mediu și lung atât R. Moldova, cât și întreaga clasă politică de la Chișinău.

Astfel, cei de la PUN se alătură altor partide de opoziție care sunt împotriva schimbării sistemului electoral. Printre acestea se numără Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Politică „Demnitate și Adevăr”, Partidul Liberal Democrat din Moldova sau „Partidul Nostru”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md