03:46:40 27.04.2024
Stiri

Ghimpu continuă epopeea epistolară: De această dată i-a trimis o scrisoare „marelui logofăt al guvernării, Iurie Leancă”

Politică 19.07.2017 12:00 Vizualizări1504 Autor: Ziarul National
Ghimpu continuă epopeea epistolară: De această dată i-a trimis o scrisoare „marelui logofăt al guvernării, Iurie Leancă”


După ce i-a trimis scrisori lui Dumnezeu, „prințului Sturza” și procurorului general, Eduard Harunjen, liderul liberalilor Mihai Ghimpu a mai scris un răvaș.

De această dată, „către Marele Logofăt al guvernării, Iuie Leancă”, după ce ultimul s-a supărat că Ghimpu i-a solicitat procurorului general să investigheze acțiunile examinate acțiunile fostului premier Iurie Leancă, actual vicepreședinte al Legislativului, în privința implicării acestuia în furtul miliardului.

„Corespondența lui Ghimpu continuă. După scrisoarea către Dumnezeu, Ghimpu se adresează lui Harunjen (Eduard Harunjen, procurorul general al R. Moldova n.r.). Înainte de a se adresa instanțelor din Moldova, ar fi cazul să se documenteze mai bine. Însă și mai bine ar fi să își facă griji pentru persoanele pe care le-a delegat în diferite funcții, care furau și continuă să fure fără remușcări din banii publici. Iată un motiv real să mai adreseze încă o scrisoare divinităților. Poate îi vor răspunde totuși”, a comentat ironic fostul premier scrisoarea lui Ghimpu către Harunjen.

Liberalul a revenit și i-a răspuns lui Leancă, afirmând că nu este tras la răspundere, pentru că are protecția „celui care v-a volosit”, inclusiv pe fostul premier Vlad Filat, și ar fi pus la cale furtul miliardului pentru a compromite partidele proeuropene.

„Măria Ta, vă anunț cu multă bucurie că am primit răvașul Măriei Tale și am înțeles că, fiind un simplu prim-ministru, nu pricepeați nicio mazăre în problemele financiar-bancare și de aceea nu trebuie să purtați răspundere pentru furtul miliardului. Vă înțeleg și v-aș da dreptate, dar știți ce zice lumea, că dacă vrei să urci pe bicicletă, trebuie să știi că ea are doar două roți, iar șansa de a te răsturna e foarte mare.

Măria Ta Logofăt, de ieri tot citesc și citesc niște cuvinte scrise de Măria Ta despre furtul banilor publici și iertată să-mi fie vorba, dar nu înțeleg nicio „pleașă” despre ce vorbiți. Să înțeleg că după furtul miliardului au mai rămas bani publici și „sunt furați fără remușcări?”. Să înțeleg că aceasta este replica la interpelarea mea, adresată procurorului general, Eduard Harunjen, de ce fostul prim-ministru Leancă nu este tras la răspundere penală pentru delapidarea BEM-lui, prin furtul miliardului? Căci anume prim-ministrul a „orchestrat”, pentru început, micșorarea pachetului de acțiuni ale statului la BEM, trecând astfel banca în mâinile lui Ilan Șor, pentru ca el să poată fura miliardul.

După cum observ, stimate logofăt Leancă, mătăluță fugi de răspuns, nu spui dacă ești sau nu ești vinovat în furtul miliardului. Înseamnă că știai ce orchestrezi și știi bine și acum ce ai făcut, dar stai liniștit, pentru că esti protejat sau cum se mai spune pe la noi, ai „crâșă”. Oare nu cumva, dle logofăt, nu ești tras la răspundere penală și din cauza că ai fost „un simplu prim-ministru” și nu un prim-ministru, care era obligat să protejeze BEM-ul, dar nu interesele lui V. Filat și ale celui care v-a folosit pe ambii, punând la cale furtul miliardului, pentru a compromite partidele proeuropene și a sărăci până în măduva oaselor majoritatea populației, nu în ultimul rând ale celor care doresc distanțarea de Rusia prin apropierea de UE.

Și când îmi amintesc, Domnule Logofăt, cât de tare insistai după alegerile parlamentare din 2014, în comun cu prietenul tău V. Plahotniuc, să devii din nou prim-ministru... mă apucă groaza. Și dacă nu eram eu împotrivă, poate că ajungeai din nou în această funcție și nu exclud că se mai furau niște miliarde. Da, dle logofăt, de altceva nu ești capabil, pentru că nu ai caracter!... Și după toate acestea, îți permiți să spui că alții fură bani publici! Câtă nerușinare!!!

Cred că, decât să o faci pe virgina, mai onest ar fi să te dai jos din prezidiul Parlamentului, fiindcă nu ai dreptul moral după toate câte s-au întâmplat cu implicarea ta și din vina ta să stai acolo sus. Locul dumitale e în alte parte, pentru că acțiunile, cât și inacțiunile fostului prim-ministru Leancă, legate de furtul miliardului, cad sub incidența Codului penal și trebuie să stai pe banca acuzaților, nu în prezidiu, în calitate de vcepreședinte al Parlamentului.
Nu pentru mine și n-am de ce mă bucura, dar aștept cu nerăbdare răspuns de la dl procuror general. O zi cât mai reușită și celor tari, și celor slabi... Dacă vrei să știi cine este om, dă-i o funcție de conducere”, își încheie scrisoarea Ghimpu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md