07:11:48 26.04.2024
Stiri

PD nu va SUSȚINE reforma spitalicească până când Ministerul Sănătății nu va prezenta un CONCEPT clar și „efectele pozitive ale acesteia pentru oameni”

Politică 18.07.2017 12:59 Vizualizări1227 Autor: Ziarul National
PD nu va SUSȚINE reforma spitalicească până când Ministerul Sănătății nu va prezenta un CONCEPT clar și „efectele pozitive ale acesteia pentru oameni”


Partidul Democrat (PD) a cerut un raport din partea Ministerului Sănătății (MS) privind reforma spitalicească, mai ales că în ultima perioadă în spațiul public au fost discuții aprinse referitoare la acest subiect.

De asemenea, democrații susțin că reforma respectivă nu va fi realizată și nu va fi susținută de majoritatea parlamentară atât timp cât nu va fi prezentat „un concept clar” al acesteia. Despre aceasta a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, după briefingul tradițional al partidului de guvernământ.

„În cadrul ședinței s-a cerut un raport din partea MS referitor la informațiile apărute în spațiul public privind reformele care au avut loc. Multe dintre acestea au fost făcute în mod pripit și nu au nicio acoperire. Din cauza aceasta au și apărut discuțiile și interpretările greșite, care s-au soldat cu așteptări din partea oamenilor. Mă refer la discuțiile privind închiderea unor spitale sau alte elemente negative”, a precizat Gămurari.

Potrivit sursei citate, la ora actuală nu există niciun document despre această reformă care ar fi fost pus la dispoziția publicului. „Este un document la care se lucrează. A fost o notă imperativă la adresa MS, prin care s-a cerut ca să nu fie organizate dezbateri privind această reformă până nu vor fi clare efectele pozitive ale acesteia pentru oameni. Cei de la MS au fost atenționați că reprezentanții coaliției majoritate nu vor susține politic această reformă atât timp cât nu va exista un concept clar”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PD.

De asemenea, în cadrul ședinței de la sediul PD s-a discutat și despre cozile care se formează în perioada de vară la punctele de trecere a frontierei. Democrații promit că vor identifica soluții pentru ca timpul de ședere în vamă să descrească.

„Este vorba despre venirea cetățenilor în R. Moldova și plecarea lor. În perioada respectivă avem mai multe semnale că sunt anumite probleme ce țin de pierderea de timp la trecerea frontierei de stat. Nu este pentru prima dată, este ceva tradițional în acest sens. Se va face tot posibilul pentru a simplifica accesul cetățenilor din Moldova în alte țări. Deci, se va face tot posibilul și rezultatele vor fi palpabile”, a dat asigurări Gămurari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md