10:19:50 26.04.2024
Stiri

Procurorul și polițistul care l-au trimis la ÎNCHISOARE pe un cetățean NEVINOVAT, pe banca acuzaților: Bărbatul a stat mai bine de cinci ani în detenție, deși NU a săvârșit nicio crimă

Anticorupție 18.07.2017 10:00 Vizualizări3019 Autor: Ziarul National
Procurorul și polițistul care l-au trimis la ÎNCHISOARE pe un cetățean NEVINOVAT, pe banca acuzaților: Bărbatul a stat mai bine de cinci ani în detenție, deși NU a săvârșit nicio crimă
Andrei Crăciun


Procurorul și polițistul care l-au trimis la închisoare nemotivat pe Andrei Crăciun, pentru un dublu omor săvârșit la Durlești, vor compărea pe banca acuzaților. Omul a stat mai bine de cinci ani la închisoare, deși nu el a comis acea crimă.

Procuratura Generală anunță că a finalizat urmărirea penală şi a expediat-o în judecată. Procurorul este acuzat de tragerea cu bună ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate, iar polițistul - pentru falsificarea unor acte procesuale în dosarul de omor.

Andrei Crăciun a fost încarcerat în anul 2007 și a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru că ar fi împușcat două persoane la Durlești, una dintre care mortal. Cele două victime fusese împușcate într-o plantație de vie.

Ulterior, persoana care a stat pe nedrept mai bine de cinci ani în închisoare a fost reabilitată, iar statul a fost nevoit să-i plătească un prejudiciu moral de 1,5 milioane de lei.

CITIȚI și Un moldovean a stat pe NEDREPT peste cinci ani la ÎNCHISOARE. Harunjen l-a SUSPENDAT din funcție pe procurorul care l-a pus sub învinuire

Procurorul general, Eduard Harunjen, a solicitat, în luna martie curent, Consiliului Superior al Procurorilor să-l suspende pe procurorul respectiv din funcţie, care activa în cadrul Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale. Poliţistul vizat în același dosar deţinea funcţia de inspector al serviciului omoruri şi crime grave al Secţiei Poliţie Criminală din cadrul Comisariatului General de Poliţie al mun. Chişinău.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi oameni ai legii care au distrus viața unei persoane nevinovate riscă până la șapte ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md