04:23:55 26.04.2024
Stiri

INGENIOS // Roboțelul Frank, pe post de MOMEALĂ: Cum sunt îndemnați absolvenții din R. Moldova să-și continue studiile la ROBOTICĂ

Social 18.07.2017 08:00 Vizualizări1234 Autor: Ziarul National
INGENIOS // Roboțelul Frank, pe post de MOMEALĂ: Cum sunt îndemnați absolvenții din R. Moldova să-și continue studiile la ROBOTICĂ


Absolvenții de licee și colegii din R. Moldova sunt îndemnați să-și continue studiile universitare la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a Universității Tehnice a Moldovei (UTM) la o specialitate nouă – Robotică şi Mecatronică.

Ca să fie mai convingătoare, administrația UTM vorbește despre „un reprezentant mai puțin obișnuit” al universității - roboțelul Frank care vrea „să-și găsească jumătatea”.

„Cumpărat din Franța pentru instruirea studenților, dar și pentru cercetări științifice, Frank a cucerit în scurt timp simpatia tinerilor studioși. Iar studenții, buni prieteni cu tehnologia, îl învață să se adapteze acestei lumi: să se salute, să vorbească în limba română, să danseze, să facă flotări, să localizeze obiecte, să se orienteze în spațiu și chiar să recunoască imagini sau voci”, se arată într-un anunț al UTM.

CITIȚI și Cea mai SCUMPĂ universitate din R. Moldova: Un contract de studii depășește 30 de mii de lei pe an

Mai mult, UTM anunță că a deschis un laborator de robotică și că următorul pas este creearea unui robot „made in Moldova”.

„Frank speră să-și găsească „jumătatea” – astfel s-au pus bazele unui laborator de robotică la UTM, iar mai nou, în anul curent la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică s-a deschis și o nouă specialitate în domeniu – „Robotică şi mecatronică”. Un vis al studenților este să creeze un robot „made in Moldova”, care să poată substitui profesorul la cursurile de informatică sau programare. Dacă dorești să faci parte și tu din echipa care va „da viață” unei noi generații de roboți, vino să-ți continui studiile la UTM!”, este îndemnul Universității Tehnice a Moldovei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md