04:53:31 27.04.2024
Stiri

„Poate Șevciuk e în arest la domiciliu, la Chișinău, și noi nu știm? Poate organele de drept s-au autosesizat și își fac treaba?”

Politică 12.07.2017 12:20 Vizualizări1857 Autor: Ziarul National
„Poate Șevciuk e în arest la domiciliu, la Chișinău, și noi nu știm? Poate organele de drept s-au autosesizat și își fac treaba?”


După ce „și-au făcut de cap” în stânga Nistrului, au dat ordine și au aprobat acțiuni ilegale, fostul lider separatist Evgheni Șevciuk și soția sa, Nina Ștanski, fost așa-zis ministru de externe al Transnistriei, sunt adăpostiți la Chișinău.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a amintit acțiunile de intimidare a școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului de către regimul separatist și crede că „ospitalitatea autorităților de la Chișinău este răsplata pentru schemele economice comune din sectorul energetic, pentru votul organizat la alegerile prezidențiale, pentru multe alte ilegalități comise împreună de cei care fură cetățenii din dreapta și din stânga Nistrului și care și-au subordonat statul propriilor interese”.

Menționăm că Procuratura Generală a anunțat că la Chișinău nu există niciun dosar penal pe numele lui Șevciuk.

CITIȚI și SURSE // Evgheni Șevciuk NU a plecat din R. Moldova: S-ar ascunde într-un hotel din Chișinău

Vedeți mai jos postarea Maiei Sandu de pe Facebook cu privire la inacțiunile organelor de drept din R. Moldova în ceea ce-l privește pe Șevciuk:

„Evgheni Șevciuk și soția lui și-au făcut de cap în partea stângă a Nistrului timp de cinci ani. În toată această perioadă, directorii celor opt școli cu instruire în limba română, împreună cu profesorii, elevii și părinții acestora, au continuat să fie supuși umilințelor de tot felul.

Izgonirea școlilor din sediile proprii și impunerea plăților de arendă uriașe pentru sedii adaptate. Lipsa condițiilor elementare pentru alimentație și sport. Arestarea fondurilor salariale pe motiv că reprezintă valută străină (!). Împiedicarea liberei circulații pentru a ajunge la școală. Blocarea transportării alimentelor, materialelor didactice și mobilierului școlar. Folosirea intimidării și manipulării pentru ca părinții să nu-și mai dea copiii în aceste școli. Amenințări permanente, și ziua, și noaptea, că dacă vor asculta imnul Republicii Moldova la careu școlile vor fi închise.

Și astea nu sunt toate lucrurile de care sunt direct vinovați cei doi, care au dat ordine și au aprobat acțiuni ilegale, crime împotriva cetățenilor și statului Republica Moldova. Am vorbit aici doar de școli...

Astăzi aflăm că Șevciuc și Ștanski stau într-un apartament de lux, în inima Chișinăului, păziți de structuri de forță. Poate e arest la domiciliu și noi nu știm? Poate organele de drept s-au autosesizat și își fac treaba? Mai degrabă cred că ospitalitatea autorităților de la Chișinău este răsplata pentru schemele economice comune din sectorul energetic, pentru votul organizat la alegerile prezidențiale, pentru multe alte ilegalități comise împreună de cei care fură cetățenii din dreapta și din stânga Nistrului și care și-au subordonat statul propriilor interese”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md