03:16:57 27.04.2024
Stiri

Ce spune Moscova despre intenția Ucrainei de a adera la NATO

Știri 11.07.2017 14:00 Vizualizări2112 Autor: Ziarul National
Ce spune Moscova despre intenția Ucrainei de a adera la NATO Libero Pensiero News


Posibila aderare a Ucrainei la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) nu ar stimula stabilitatea și securitatea în Europa, susține Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin.

Comentariul vin după ce, astăzi, Kievul a anunțat ca Ucraina și NATO vor începe discuțiile privind o foaie de parcurs pentru aderarea la Alianță. Totodată, Ucraina s-a angajat să facă reformele necesare până în anul 2020.

„Ucraina și-a definit cu siguranță viitorul politic și viitorul în sfera securității. Astăzi am afirmat clar că vom începe o discuție despre un plan de acțiune pentru aderare, iar propunerile noastre pentru o astfel de discuție au fost acceptate cu plăcere”, a declarat Petro Poroșenko, președintele Ucrainei.

„NATO va continua să sprijine Ucraina pe calea unei relații mai apropiate cu NATO”, a spus și Jens Stoltenberg, citat de AFP.

Tot astăzi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat declarația secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a afirmat că Rusia trebuie să-și retragă miile de militari din Ucraina.

Peskov a repetat că: „Rusia nu are niciun fel de trupe în Ucraina”.

Paginaderusia.ro comentează că afirmațiile oficiale ale Kremlinului cu referire la eventuala aderare a Ucrainei la NATO sunt „ciudate” și în contradicție cu realitatea: „Țările membre NATO beneficiază de cea mai lungă perioadă de pace de după al Doilea Război Mondial. Nu același lucru se poate spune despre mare parte din fostul spațiu sovietic, patronat de Rusia și care este măcinat frecvent de războaie, având pe teritoriul sau o mulțime de conflicte nerezolvate”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md