13:53:35 26.04.2024
Stiri

APLICAȚIE UTILĂ // Datele Recensământului 2014, mai UȘOR de găsit: Toate datele, la un click distanță

Social 11.07.2017 14:30 Vizualizări2282 Autor: Ziarul National
APLICAȚIE UTILĂ // Datele Recensământului 2014, mai UȘOR de găsit: Toate datele, la un click distanță


Biroul Național de Statistică a lansat astăzi, de Ziua Mondială a Populației, o aplicație pe care pot fi vizualizate toate datele Recensământului populației și al locuințelor din R. Moldova, efectuat în 2014.

Accesând acest portal, puteți introduce denumirea oricărei localități din R. Moldova și imediat vor apărea datele care țin de caracteristicile populației, cum ar fi vârsta medie, apartenența etnică, structura pe sexe sau vârste, precum și date despre gospodăriile și locuințele de aici.

„În premieră, datele unui recensământ sunt diseminate într-un mod interactiv și accesibil, pentru a valorifica volumul imens de date colectat și pentru a satisface nevoile diferitor categorii de utilizatori. Iar îmbunătățirea accesibilității datelor Recensământului privind populația va contribui la elaborarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice informate și bazate pe evidențe”, a declarat Vitalie Valcov, directorul BNS, astăzi, în cadrul evenimentului de lansare a acestui instrument interactiv, la care a participat și ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, dar și Rita Columbia, reprezentanta UNFPA în Republica Moldova.

Referindu-se la problemele demografice ale R. Moldova, Rita Columbia a declarat că o soluție ar reprezenta crearea unor condiții de afirmare pentru femei și fete.

„Asigurarea accesului la planificarea familială sigură și voluntară este esențială pentru egalitatea dintre femei și bărbați și împuternicirea femeilor și reprezintă un factor-cheie pentru abilitarea femeilor tinere. Garantarea acestui drept pentru fiecare persoană din Moldova, dar mai ales pentru femei și fete, reprezintă o soluție-cheie pentru provocările demografice cu care se confruntă Republica Moldova - fertilitate scăzută, scăderea numărului populației și, cel mai important - contribuie la dezvoltarea economică a țării”, a spus reprezentanta UNFPA în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md