08:04:00 26.04.2024
Stiri

Moscova intenționează să expulzeze 30 de diplomați americani

Știri 11.07.2017 10:45 Vizualizări1999 Autor: Ziarul National
Moscova intenționează să expulzeze 30 de diplomați americani Sputnik


Rusia intenționează să expulzeze aproximativ 30 de diplomați americani și să instituie sechestru pe unele proprietăți ale SUA din Rusia, informează „Izvestia“, citând o sursă din cadrul Ministerului rus de Externe.

Potrivit sursei, decizia Washingtonului de a nu returna proprietățile Ambasadei Rusiei din SUA obligă Moscova la astfel de acțiuni. Problema nu a fost rezolvată nici la negocierile președinților Trump și Putin de la Hamburg, scrie paginaderusia.ro.

Decizia SUA din decembrie forțează Rusia să răspundă în oglindă și să expulzeze aproximativ 30 de diplomați americani, cu impunerea de sancțiuni similare în ceea ce privește proprietățile Statelor Unite în Rusia, scrie publicația.

În același timp, Moscova spune că ar prefera „să nu ia astfel de măsuri, dar nu poate lasa fără răspuns acțiunile „neprietenoase” ale Washingtonului“.

„Există un acord preliminar pentru o întâlnire la Sankt Petersburg între adjunctul ministrului rus de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, și adjunctul secretarului de stat american, Thomas Shannon. Dacă nici atunci nu se va ajunge la un compromis, vor trebui luate astfel de măsuri“, a mai spus sursa.

Rusia încearcă să redobândească cele două imobile confiscate de SUA, dupa ce Casa Albă a acuzat Ambasada Rusiei că desfășoară în aceste proprietăți activități de spionaj.

Decizia, împreuna cu exulzarea a 35 de diplomați ruși, a urmat după ce Barack Obama a audiat un raport cu privire la amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md