16:02:20 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Jirinovski consideră că apariția R. Moldova ca stat a fost o „GREȘEALĂ”. „Trebuie să vorbim de „REVENIRE”, ca în cazul Crimeii”

Politică 10.07.2017 12:40 Vizualizări5876 Autor: Ziarul National
VIDEO // Jirinovski consideră că apariția R. Moldova ca stat a fost o „GREȘEALĂ”. „Trebuie să vorbim de „REVENIRE”, ca în cazul Crimeii”


Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, care a semnat anterior un acord de colaborare cu „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi, consideră că apariția R. Moldova ca stat a fost o „greșeală”. În opinia lui, nu trebuie de folosit termenul de „alipire” în cazul fostului teritoriul al Basarabiei, dar mai degrabă „reîntoarcerea” acestuia, exact ca în cazul Crimeii.

„Vă rog, să nu folosim pe viitor termenul de „alipire” în cazul Moldovei. Alipire înseamnă atunci când luăm ceva străin. Mai bine să vorbim de „revenire”, deoarece Basarabia era parte a Imperiului Rus. Noi am luat acest teritoriu în baza unui acord internațional cu Imperiul Otoman. Ar fi mai bine să recunoaștem greșeala privind apariția R. Moldova. Pentru că limba moldovenească nu se deosebește de limba română, iar ei se consideră mai degrabă români”, a spus Jirinovski săptămâna trecută în Duma Rusă.

Potrivit lui, în actele juridice ar trebui de operat cu denumirea de Basarabia și nu Moldova. „În cazul Basarabiei, noi nu am capturat nimic. De exemplu, regiunea Cernăuți noi nu o numim Moldova, deși aceasta a fost parte din marea gubernie Basarabia. Comitetul pentru CSI trebuie să folosească și termenul de „revenire” a Basarabiei, ca și în cazul Crimeii. Noi doar nu am luat Crimeea de la nimeni, Crimeea a revenit în componența Rusiei”, a conchis Jirinovski.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md