05:52:48 05.05.2024
Stiri

DEJA-VU // Autoritățile anunță numărul persoanelor selectate la o funcție importantă, NU și numele acestora

Anticorupție 07.07.2017 12:19 Vizualizări2471 Autor: Ziarul National
DEJA-VU // Autoritățile anunță numărul persoanelor selectate la o funcție importantă, NU și numele acestora


Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că au fost selectate trei persoane în calitate de candidaţi pentru participare la concursul de ocupare a funcţiei de şef al Agenţiei de recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI), o instituție recent creată, fără, însă, să facă publice numele acestora.

„Potrivit Comisiei de concurs, printre cei care s-au înscris în cursa pentru ocuparea fotoliului de şef al ARBI sunt foşti şi actuali angajaţi ai instituţiilor de drept, cu o experienţă de muncă în domeniul activităţii de investigaţie şi urmărire penală între 14 şi 18 ani. Concurenţii au vârste cuprinse între 35 şi 38 de ani şi sunt licenţiaţi în drept. Săptămâna viitoare urmează să aibă loc proba scrisă şi interviul, ulterior câştigătorul fiind supus unui control special: verificărilor medicale, psihologice şi testului la poligraf”, sunt detaliile anunțate de CNA într-un comunicat de presă.

Deși această agenție urmează să efectueze investigaţii financiare paralele, să evalueze şi administreze bunurile infracţionale indisponibilizate, să țină evidența acestora şi să negocieze repatrierea valorii lor, autoritățile consideră că opinia publică nu trebuie să știe cine ar urma să acceadă la conducerea instituției.

Acest caz amintește de alegererea directorului de la SA „Moldtelecom”, când instituția a oferit public doar numărul de persoane înscrise în concurs, nu și numele acestora, făcând referire la protecția datelor cu caracter personal. Ulterior, informațiile apărute în presă s-au confirmat - în funcție a fost numit un candidat cu puțină experiență, dar rudă cu o persoană apropiată liderului PD, Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md