21:51:46 26.04.2024
Stiri

Candu consideră că DIALOGUL dintre R. Moldova, Ucraina și Georgia va ajuta țara noastră în realizarea reformelor

Politică 06.07.2017 14:20 Vizualizări1266 Autor: Ziarul National
Candu consideră că DIALOGUL dintre R. Moldova, Ucraina și Georgia va ajuta țara noastră în realizarea reformelor


„Declarația comună semnată de R. Moldova, Ucraina și Georgia, prin care cerem Parlamentului European să ne ofere o perspectivă clară de aderare la UE, va avea un cuvânt greu de spus la Bruxelles. Și asta mai ales că cele trei țări au statut de țări asociate la spațiul comunitar, iar implementarea Acordului de Asociere cu UE va face ca țara noastră să fie eligibilă de a depune cererea de aderare”, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la postul „Publika TV”.

Potrivit spicherului, dialogul dintre cele trei țări va contribui la implementarea reformelor prin împărtășirea experienței și succeselor înregistrate în diferite domenii.

„Există o sincronizare, o poziție consolidată între Georgia, Ucraina și R. Moldova. Asta ne ajută și în dialogul cu partenerii de la Bruxelles și Strasbourg. Poți să sincronizezi chiar și acțiuni legate de reforme", a subliniat Candu.

În același context, sursa citată a spus că adoptarea unei foi de parcurs este necesară, deoarece va mobiliza și mai mult guvernarea. „Noi acum am elaborat foaia de parcurs numărul doi, care prevede și elemente și din Memorandumul de cooperare cu FMI, precum și cele 10 – 15 acțiuni sau condiții impuse de UE prin asistența macrofinanciară și alte elemente cum e prima casă sau tichetele de masă”, a adăugat preşedintele Legislativului.

De asemenea, Andrian Candu a dat asigurări că retragerea proiectului privind modificarea sistemului electoral nu se regăsește printre condiționalitățile UE cu privire la acordarea celor 100 de milioane de euro pentru R. Moldova.

„Fiecare element este discutat, dezbătut, iar ulterior va fi găsită o soluție agreată pe platforma parlamentară și ulterior votată. Votul ca atare nu e finalitate. Contează și implementarea a ceea ce facem. Noi trebuie să garantăm că viitoarele alegeri parlamentare vor fi corecte, democratice, transparente, eficiente și multe alte elemente”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md