12:04:02 26.04.2024
Stiri

O companie aeriană vrea să scoată toate SCAUNELE din avioane şi să îi pună pe călători să stea în picioare. Motivul invocat

Știri 02.07.2017 16:30 Vizualizări4886 Autor: Ziarul National


O companie aeriană vrea să scoată toate SCAUNELE din avioane şi să îi pună pe călători să stea în picioare. Motivul invocat Sursa: protv.ro

Compania aeriană VivaColombia ia în calcul eliminarea tuturor scaunelor din avioanele sale, obligându-şi astfel pasagerii să stea în picioare pe toată durata zborului.

Prin această măsură, compania aeriană îşi propune să vândă mai multe bilete şi să aducă mai mulţi bani în buget. Angajaţii companiei nu vor mai fi constrânşi de numărul locurilor disponibile din avion.
Oficialii companiei aeriene au susţinut că vor demara acest proiect de la începutul anului 2018.

Fondatorul companiei aeriene VivaColombia a promis că preţurile vor fi mult mai mici. „Chiar în aceste momente există oameni care ar vrea să stea în picioare pe întreagă durata a zborului. Ei sunt interesaţi de absolut orice care le-ar putea face vacanţa mai ieftină”, susţine William Shaw, CEO-ul companiei.

„Îi pasă cuiva dacă are un sistem de distracţii în avion pentru o oră de zbor? Îi pasă cuiva dacă nu stă pe o podea din marmură sau dacă nu primeşte alune gratis?”, adaugă CEO-ul.
Conceptul nu este unul nou, ci companiile aeriene şi-au propus să opteze pentru această strategie pentru a scădea costurile.

La această strategie a dorit să apeleze în 2010 şi compania aeriană Ryanair. Managerul companiei din aceea perioadă, Michael O'Leary susţinea că „avionul este un autobuz cu aripi”, justificând astfel posibilitatea statului în picioare pe timpul zborului.

În plus, reprezentantul companiei punea la îndoială eficiența centurilor de siguranţă. „În cazul unui accident aviatic, Doamne fereşte, centura de siguranţă nu te salvează. Nu ai nevoie să porţi centură de siguranţă în metrou şi nici în trenuri”, declara Michael O'Leary, reprezentantul companiei Ryanair.

Autoritatea Aviaţiei Civile dezaprobă acest concept, susţinând că statul în picioare în timpul zborului nu este aprobat de autoritatea competentă. „Oamenii trebuie să călătorească că nişte fiinţe umane. Oricine merge cu transportul în comun trebuie să ştie că nu este în siguranţă dacă stă în picioare”, a declarat Alfredo Bocanegra, Directorul Aviaţiei Civile.

Sursa: protv.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md