23:37:52 26.04.2024
Stiri

PAS și PPDA ar putea să nu participe la următoarele parlamentare? Candu: „Este decizia lor”

Politică 30.06.2017 15:23 Vizualizări3878 Autor: Ziarul National
PAS și PPDA ar putea să nu participe la următoarele parlamentare? Candu: „Este decizia lor”


Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platformei Demnitate și Adevăr au anunțat că ar putea lua în calcul neparticiparea la alegerile parlamentare din 2018, dacă actuala guvernare va aproba sistemul mixt, iar, astfel, organizațiile internaționale ar putea să nu recunoască acest scrutin.

Cele două partide extraparlamentare acuză că dezbaterile anunțate de spicherul Andrian Candu ar fi „o farsă” și solicită respectarea integrală a recomandărilor Comisiei de la Veneția pe marginea schimbării sistemului electoral, inclusiv atingerea unui „consens larg” în societate.

„Alegerile parlamentare sunt recunoscute internațional în funcție de cum sunt organizate și nu în funcție de cine participă. Este decizia lor. Fiecare doarme cum își așterne”, a comentat astăzi spicherul Andrian Candu, exemplificând că și comuniștii au refuzat să participe la scrutinul prezidențial din toamna trecută, dar alegerile au fost recunoscute la nivel internațional și declarate „libere și corecte”.

Candu a confirmat că a invitat liderii celor două partide la dezbaterile de astăzi de la Parlament cu privire la sistemul mixt și a declarat că i-a trimis chiar un SMS liderului PPDA, Andrei Năstase, dar acesta nu i-a răspuns.

„Să fim învinuiți că doar mimăm dezbaterile, este o lipsă de respect față de cei care vin la aceste dezbateri. Dacă găsesc timp vineri după-amiază, înseamnă că le pasă de viitorul acestei țări. Îmi pare rău că regulile democratice, când vii și expui argumente pro și contra, nu sunt înțelese de toți ”, a declarat Candu după ședința de astăzi a Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md