07:11:47 26.04.2024
Stiri

Dodon nu mai este sigur că sistemul mixt va fi votat în lectură finală? „ Vom asigura aprobarea mixtului pentru alegerile următoare”

Politică 27.06.2017 11:26 Vizualizări1998 Autor: Ziarul National
Dodon nu mai este sigur că sistemul mixt va fi votat în lectură finală? „ Vom asigura aprobarea mixtului pentru alegerile următoare”


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, nu mai este sigur că sistemul electoral mixt va fi votat în lectura a doua până la finele actualei sesiuni parlamentare și promite că, după ce „vom învinge în parlamentarele din 2018”, va schimba sistemul electoral.

Într-o postare pe Facebook, Dodon scrie că „presiunile externe” privind renunțarea la schimbarea sistemului electoral „nu ne afectează în niciun mod”.

„Pentru noi contează opinia cetățenilor și obiectivele de politică internă. Presiunile externe sunt contraproductive și nu ne afectează în niciun mod. Și Președinția, și fracțiunea parlamentară a socialiștilor au o poziție fermă și vom merge înainte cu proiectul votului mixt, așa cum ne-am asumat în fața cetățenilor. Dacă nu vom avea susținere pentru proiectul nostru în lectura a doua, atunci vom învinge în parlamentare din 2018 cu sistemul actual și apoi vom asigura aprobarea mixtului pentru alegerile urmatoare. Deputații trebuie să fie aleși din popor. Așa vom obține o mai mare rezistență în fața diferitor ideologii și influențe externe care ne afectează statalitatea și identitatea moldovenească”, susține Dodon.

Amintim că, anterior, Dodon se declara împotriva schimbării sistemului de vot și se pronunța pentru actualul sistem proporțional. Apoi, după ce a propus sistemul mixt, a declarat că, dacă opinia Comisiei de la Veneția va fi negativă, va rămâne în vigoare sistemul proporțional. Totuși, ulterior, Dodon a spus că, indiferent de opinia acestui for, socialiștii vor vota pentru schimbarea sistemului electoral.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md