13:28:50 26.04.2024
Stiri

SCANDALUL privind amestecul Kremlinului în campania electorală din SUA: Moscova își RECHEAMĂ Ambasadorul care se află de zece ani la Washington

Știri 26.06.2017 15:00 Vizualizări2050 Autor: Ziarul National
SCANDALUL privind amestecul Kremlinului în campania electorală din SUA: Moscova își RECHEAMĂ Ambasadorul care se află de zece ani la Washington Libertatea


Ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, aflat în mijlocul scandalului privind amestecul Kremlinului în campania electorală de anul trecut din SUA, se întoarce în patria sa, după 10 ani petrecuți în calitate de șef al misiunii diplomatice ruse din SUA, scrie BuzzFeed, citând trei surse diferite.

Plecarea lui Kisliak este programată pentru jumătatea lunii iulie. Pe 11 iulie va avea loc banchetul de rămas-bun dat în onoarea sa, care va avea loc la hotelul St.Regis, aflat în apropiere de Casa Albă.

Activitatea diplomatului se afla sub investigația diferitelor comitete ale Congresului SUA și a procurorului special, care anchetează faptele de încălcare de către Rusia a procesului democratic din America, scrie paginaderusia.ro.

Kislyak a avut întâlniri cu senatorul Jeff Session, care mai târziu a devenit Procurorul General, precum și cu consilierul Casei Albe și ginerele lui Trump – Jared Kushner. La întâlnirea cu ultimul s-au discutat perspectivele crearii unor canale secrete de comunicare între Casa Albă și Kremlin. Nici Session și nici Kushner nu au informat la timpul potrivit autoritățile SUA cu privire la aceste întâlniri.

În luna mai curent, Comitetul Dumei de Stat pentru Afaceri Externe a confirmat candidatura lui Anatoli Antonov, adjunctului ministrului rus de Externe, în postul de Ambasador rus în Statele Unite ale Americii.

Ambasadorul Kisliak, în vârstă de 66 de ani, reprezeintă Moscova la Washington din 2008. El este considerat un diplomat de carieră experimentat și discret, un produs pur al Afacerilor Externe sovietice din care a făcut parte în anii ’70, cu o diplomă de inginer în buzunar.

Diplomatul rus cunoaşte foarte bine Statele Unite, unde şi-a început cariera, la sediul ONU de la New York, iar apoi la Ambasada URSS de la Washington, tot deceniul ’80. El vorbeşte engleză perfect.

Ca un bun diplomat care preferă culisele, este „alergic” la evenimente mondene şi la proiectoare. De aproape zece ani, el s-a adresat doar în mod excepţional presei.

Ultima dată, pe 8 februarie 2016, el a convocat brusc jurnalişti la reşedinţa sa din centrul Washingtonului, pentru a le spune tot ceea ce gândea Moscova mai rău la vremea respectivă despre prudenţa administraţiei Obama în a interveni în Siria.

Kisliak deplângea atunci faptul că relaţiile dintre cele două puteri se aflau „într-o situaţie din nefericire dificilă”.

În plină perioadă de turbulenţe americano-ruse, în urmă cu un an, ambasadorul dădea asigurări, pe un ton bonom, că Războiul Rece în versiunea din anii ’80 nu va reîncepe. Cu toate acestea, Kisliak afirmă că Rusia şi Statele Unite „probabil nu au fost capabile să construiască o pace post-Războiul Rece”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md