18:16:24 26.04.2024
Stiri

Putin, lovit acolo unde-l DOARE cel mai tare…

Politică 17.06.2017 08:01 Vizualizări10871 Autor: Ziarul National
Putin, lovit acolo unde-l DOARE cel mai tare… sursa: google.ro


Senatul american pregătește un nou set de sancțiuni pentru Rusia, iar acestea nu vor putea fi modificate de administrația prezidențială fără o consultare prealabilă a Legislativului.

La baza noului set de sancțiuni economice se află proiectele energetice prin care Rusia încearcă să își asigure o prezență mai activă în piața de profil din Uniunea Europeană, în special gazoductul Nord Stream 2, relatează CNBC.

Vestea l-a luat prin surprindere pe președintele rus Vladimir Putin, care susține că țara sa nu a făcut nimic care să justifice o măsură de intensificare a sancțiunilor, în special una care să vizeze sectorul energetic.

„Nu s-a petrecut nimic extraordinar. De unde au venit cu acest nou set de sancțiuni?”, s-a plâns Putin în cadrul discursului său anual.

Nord Stream 2 va dubla cantitatea de gaz exportată de Gazprom în Europa pe ruta baltică, principalul beneficiar fiind Germania, dar, pentru anumiți analiști, reprezintă și echivalentul unui Cal Troian, sporind dependența UE de gazul rusesc și ajutând la reducerea tranzitului de gaze pe teritoriul Ucrainei, un aliat zonal al SUA.

Măsurile de sancțiune nu vor viza doar Moscova însă, după cum arată amendamentele aduse proiectului de lege.

„Va sancționa pe oricine investește și susține construcția noilor rețele de export de energie din Rusia”, a explicat Mike Crapo, un senator care este co-autor al proiectului de lege.

Nord Stream2 acuză o adevărată politizare a pieței de energie din regiune. Într-un comunicat de presă, conducerea consorțiului care se ocupă de proiect acuză SUA că „dorește să submineze poziția unui competitor într-o piață deja diversificată”.

Sursa: business24.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md