12:59:47 26.04.2024
Stiri

STUPEFACȚIE: Ce se întâmplă când stropești în grădină cu OŢET

Știri 06.06.2017 11:45 Vizualizări9634 Autor: Ziarul National
STUPEFACȚIE: Ce se întâmplă când stropești în grădină cu OŢET sursa: google.ro


Împreună cu o mulțime de utilizări ale sale în bucătărie, oţetul poate face minuni şi în grădină. Există mai multe substanţe chimice şi îngrăşăminte pe piaţă care nu sunt doar costisitoare, dar ele pot dăuna atât mediului înconjurător, cât şi sănătăţii oamenilor.

Din fericire, oţetul este un produs accesibil care oferă o mulţime de beneficii pentru grădină. Vei fi surprins de numeroasele sale utilizări.

Aici sunt câteva modalități de utilizare a oţetului în grădină:

Descurajează animalele

Pisici, câini, iepuri, rozătoare, toate aceste animale detestă mirosul de oţet. Deci, puteţi lăsa aceşti vizitatori afară din grădină. Trebuie doar să daţi cu oţet alb în jurul grădinii, iar animalele vor pleca.

Curăță vasele de lut

Vasele de lut menţin solul umed şi protejează rădăcinile în timpul zilelor fierbinţi de vară.
De asemenea, ele sunt elemente decorative atractive în grădină.
Trebuie doar să adăugaţi o ceaşcă de oţet de 5%, până la 3-4 căni de apă şi să puneţi vasele de lut în ea. Lăsaţi-le timp de 30 de minute. În cazul în care mai există mici resturi, ştergeţi-le cu oţet nediluat.

Alungă furnicile

Oţetul este cel mai eficient insecticid organic. Daţi cu oţet pe zonele afectate, iar furnicile vor dispărea în cel mai scurt timp. Se repetă procedura la câteva zile.

Prelungeşte viaţa florilor tăiate

Se adaugă două linguri de oţet şi o linguriţă de zahăr într-un vas. Puneţi florile în vază şi schimbaţi-l la fiecare 3-5 zile. În acest fel, florile vor primi hrana corespunzătoare care va extinde durata de viaţă a acestora.

Elimină buruienile

Oţetul este unul dintre produsele cele mai utile „anti-buruieni”. Poţi scăpa de buruieni în felul următor: Se adaugă o ceaşcă de sare, două linguri de detergent de vase şi o lingură de suc de lămâie în trei litri de oţet alb 5%. Se amestecă bine şi se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizaţi toate buruienile din grădină.

Alungă insectele din grădină

Se amestecă o parte de oţet, trei părţi de apă şi o linguriţă de agent de spălat vase într-o sticlă cu pulverizator. Se amestecă combinaţia şi se pulverizează grădina.

Elimină muştele care se pun pe fructe

Spălaţi fructele cu această soluţie. Se amestecă o lingură de melasă, o jumătate de cană de oţet de mere, un sfert de cană de zahăr şi o cană de apă. Se toarnă amestecul într-un recipient şi se agită pe copacul cu fructe. Muştele vor rămâne prinse în acest amestec.

Împrospătează plantele

Se amestecă o ceaşcă de oţet şi trei litri de apă şi se udă plantele cu acest amestec. Veţi observa o creştere semnificativă.

Curăță uneltele de grădinărit

Pulverizaţi oţet nediluat pe sculele dumneavoastră sau pur şi simplu înmuiați-le timp de câteva minute, apoi clătiţi bine.

Mucegai

Dacă observaţi că plantele nu cresc bine sau au unele pete pe frunze şi tulpini, acestea sunt, probabil, afectate de mucegai sau ciuperci. Oţetul alb va rezolva această problemă şi va proteja planta.
Infuzați un ceai de muşeţel în care adăugaţi două linguriţe de oţet. Se pulverizează plantele cu acest amestec.
Pentru trandafiri se combină patru litri de apă şi trei linguri de oţet de mere. Se pulverizează cu această soluţie şi ciuperca va dispărea.

Omoară melcii

Puteţi ţine melcii departe de grădină doar cu oţet alb.

Sursa: andreilaslau.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md