12:34:05 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Usatîi califică drept FĂCĂTURI materialele denigratoare la adresa sa și promite că deseară moldovenii vor vedea un documentar cu PROBE beton despre „actualul regim”

Politică 05.06.2017 13:41 Vizualizări1538 Autor: Ziarul National
VIDEO // Usatîi califică drept FĂCĂTURI materialele denigratoare la adresa sa și promite că deseară moldovenii vor vedea un documentar cu PROBE beton despre „actualul regim” captură privesc.eu


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, nu recunoaște autenticitatea discuțiilor pe care le-ar fi avut cu diferiți oameni, făcute anterior publice, și neagă că ar fi știut din timp despre tentativa eșuată de asasinare a liderului Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc. Mai mult, acesta promite că în această seară, începând cu ora 19.00, va fi dat publicității un film documentar în care va prezenta „acte autentice” despre cât de corupt ar fi „regimul de la Chișinău”.

Potrivit lui Usatîi, care a intervenit prin skype la o conferință de presă organizată astăzi la sediul „Partidului Nostru”, toate pretinsele convorbiri prin aplicațiile Viber sau WhatsApp, care au fost publicate pe unele bloguri, nu sunt decât niște falsuri „prost executate”.

„Noi am organizat proteste în sudul și nordul țării. A urmat protestul în care am dat ultimul clopoțel pentru Plahotniuc. Autoritățile au împiedicat oamenii să iasă la aceste proteste. Ceea ce știu eu e că Vlad Plahotniuc se teme de proteste, iar în rezultat arată lumii fel de fel de falsuri despre mine. Doar că aceste falsuri au fost prost executate și chiar un începător își dă seama că toate aceste discuții care au apărut sunt trucate. Cei care au făcut asta îi rog pe viitor să fie mai atenți și să nu greșească”, a spus Usatîi la conferința de presă.

Întrebat dacă e adevărată convorbirea în care se arată că a știut despre tentativa eșuată de asasinare a lui Vlad Plahotniuc, primarul de Bălți a răspuns: „Aceste acuzații sunt de Costiujeni. La fel sunt și acuzațiile precum că Veaceslav Platon și Igor Dodon ar fi finanțat „Partidul Nostru”. Dacă Platon m-a finanțat măcar cu un bănuț, iar acest lucru se demonstrează, atunci vă declar public că părăsesc politica. Eu știu că Platon a făcut afaceri cu Plahotniuc. Mai mult, Plahotniuc mi-a propus să finanțeze partidul și încă bani ca să pun de-o parte pentru moarte. Am refuzat propunerea. Vă repet, dacă Platon mi-a oferit măcar un bănuț, atunci plec din politică”.

În același context, Renato Usatîi a anunțat despre lansarea filmului documentar, în care vor fi prezentate „probe concrete” despre cum i-au fost intentate dosarele penale, cum ar lua bani diferiți procurori etc. „Uite, eu voi prezenta probe. O să vedeți diferența între ce au prezentat ei și eu. Eu chiar sunt de acord ca procurorii să facă interpelări privind discuțiile mele de pe Viber și WhatsApp și dacă se dovedește că ce au dat e adevărat, atunci sunt gata să port răspundere penală. Vă îndemn să așteptați seara zilei de astăzi, la ora 19.00, și o să vedeți probe adevărate. Acum ei încearcă să zăpăcească oamenii cu fel de fel de discuții. Voi prezenta inclusiv probe audio. Sunt înregistrări din perioada aprilie 2016 și până acum. Ce vor spune ei la probele audio? Că m-am dus la „Românii au Talent” și le-am făcut? E gata cu ei. Ei vor vedea că documentele prezentate de mine sunt reale. Eu nu știu dacă organele de drept din Moldova se vor sesiza pe marginea acestui documentar. Asta pentru că ar trebui să meargă împotriva lor. Pentru mine e important ca reprezentanții instituțiilor internaționale să vadă toate aceste documente. Să vadă cum organele noastre de drept vând informații prezentate de alte state”, a subliniat Renato Usatîi.

Acesta a mai adăugat că organele de drept din R. Moldova ar putea să-i intenteze un nou dosar penal pentru că va publica documente confidențiale și chiar ar vrea să se întâmple așa. „Deja am peste 20 de dosare penale intentate… Dacă vor mai intenta un dosar penal după difuzarea acestui documentar de peste două ore, atunci ei vor recunoaște că este totul adevărat. Dacă vor spune că e montaj, atunci vor părea nebuni. Ce, vor spune că nu sunt ei? Eu o să prezint probe că procurorii primesc bani și multe alte lucruri. Aveți puțină răbdare până seara”, a conchis Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md