09:36:38 26.04.2024
Stiri

Pe jumătate GOL // În Parlament au rămas doar deputații democrați și cei popular-europeni: „Oare această ședință are vreo legitimitate?”

Politică 02.06.2017 13:52 Vizualizări2355 Autor: Ziarul National
Pe jumătate GOL // În Parlament au rămas doar deputații democrați și cei popular-europeni: „Oare această ședință are vreo legitimitate?”


Deputații liberali, cei liberal-democrați și comuniști au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului, fiind nemulțumiți de faptul că majoritatea parlamentară ar urma să aprobe astăzi, în lectură finală, proiectul potrivit căruia grupului Leancă-Ghilețchi din Parlament, constituit din transfugi din alte fracțiuni parlamentare, în special de la PLDM, i se va oferi drepturi egale cu cele ale fracțiunilor parlamentare, inclusiv birou, mașină de serviciu etc.

Potrivit liberal-democratului Tudor Deliu, acest proiect „legalizează traseismul politic”, iar liberalii au spus că, astfel, este afectată democrația parlamentară”.

La începutul ședinței de astăzi a Legislativului, și socialiștii au plecat din Parlament, fiind nemulțumiți de faptul că majoritatea parlamentară nu a acceptat audierea ministrului de Externe și a directorului SIS pe marginea expulzării celor cinci diplomați ruși.

Acum, la ședință se află doar deputații comuniști și cei din grupul popularilor-europeni, care ar urma să voteze, începând cu ora 14.00, proiectele de legi discutate astăzi.

„Oare această ședință are vreo legitimitate?”, a întrebat deputata comunistă Inna Șupac, după ce a părăsit sala de ședințe a Legislativului.

Prin urmare, la ședință au rămas 54 de deputați democrați, popular-europeni și neafiliați.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md