09:14:50 26.04.2024
Stiri

Iurie Leancă ar fi următorul oficial care va fi ARESTAT. „Acțiunile lui au fost punctul de reper a diversiunii contra R. Moldova”

Anticorupție 31.05.2017 15:00 Vizualizări13068 Autor: Ziarul National
Iurie Leancă ar fi următorul oficial care va fi ARESTAT. „Acțiunile lui au fost punctul de reper a diversiunii contra R. Moldova”


Fostul șef adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihai Gofman, aflat acum în SUA, este convins că fostul premier Iurie Leancă este următorul pe lista arestaților în așa-zisul „jaf al secolului”.

Potrivit lui, datorită acțiunilor lui Leancă s-au furat banii din rezervele valutare ale Băncii Naționale a Moldovei. „Reiterez că fostul simplu prim-ministru Iurie Leancă este următorul… Acțiunile acestui individ au fost punctul de reper a diversiunii contra R. Moldova. Arde…și arde tare”, a scris Gofman pe o rețea de socializare.

Fostul șef adjunct al SPCSB a mai menționat că, pe 24 mai curent, a avut loc ședința de judecată în procesul dintre el și CNA. „Acest proces a fost inițiat încă în februarie 2016. Motiv pentru inițierea acestui proces a fost neluarea măsurilor corespunzătoare de către conducerea CNA referitor la așa-zisul „furt al secolului” sau „furtul miliardului”. Conducerea CNA a primit toată informația și documentele necesară la tot ceea ce s-a întâmplat și ce urma să se întâmple, însă nu a întreprins nimic. Mai mult, au mușamalizat totul”, a subliniat acesta.

De asemenea, Gofman scrie că cei de la CNA susțin că toate dezvăluirele sale sunt simple invenții. „Eu, fiind la acel moment șef-adjunct al SPCSB și membru al Grupului de lucru Secret, format prin dispoziția prim-ministrului Iurie Leancă, sunt acuzat că am inventat tot. Ce nu s-a adeverit?

Mai mult ca atât, după mai multe amânări a ședințelor de judecată cererea mea de chemare în judecată a fost respinsă de Curtea de Apel. Judecătorii nici nu au eliberat măcar dispozitivul referitor la motivul respingerii cererii. Oare de ce? Va spun eu. Asta se datorează dezvăluirilor detaliate a schemelor. Cum a fost pregătită, coordonată și sincronizată în cele mai mici detalii operațiunea „jaful secolului”, cu implicarea a peste 160 de persoane”, a conchis Gofman.

Deocamdată, Iurie Leancă și cei de la CNA nu au reacționat la declarațiile lui Gofman, care nu se află în R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md