02:32:30 27.04.2024
Stiri

Dodon convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta subiectul EXPULZĂRII a cinci diplomați ruși din R. Moldova: „Un gest atât de ostil”

Politică 31.05.2017 10:00 Vizualizări2504 Autor: Ziarul National
Dodon convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta subiectul EXPULZĂRII a cinci diplomați ruși din R. Moldova: „Un gest atât de ostil”


Președintele Igor Dodon a anunțat că va convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate, imediat după ce se va întoarce de la Sankt Petersburg, Federația Rusă, adică peste o săptămână.

Subiectul pe care îl va pune în discuție șeful statului este decizia de a expulza cinci diplomați ruși din R. Moldova.

„Niciodată în ultimii 25 de ani, chiar și în cele mai complicate situații de conflicte interne sau geopolitice, guvernarea de la Chișinău nu și-a permis un gest atât de ostil la adresa Federației Ruse. Este și un atac la adresa președintelui, dar și o tentativă de a provoca măsuri similare de răspuns din partea Federației Ruse, o tentativă de a discredita instituția prezidențială”, a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

CITIȚI și Federația Rusă AMENINȚĂ că va lua măsuri similare, după ce Chișinăul a decis să expulzeze cinci diplomați ruși

Potrivit lui, decizia respectivă ar fi fost luată de Partidul Democrat și de „curatorii săi din Vest”.

„Toate aceste provocări ale Partidului Democrat și curatorilor din Vest, care au decis să escaladeze situația, nu vor trece. Suntem gata pentru orice scenarii. Avem suportul poporului țării în acest sens”, a mai declarat Dodon.

Șeful statului le-a cerut directorului Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Bălan, și ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, un raport pe marginea deciziei de a declara persona non grata în R. Moldova a cinci diplomați ruși.

CITIȚI și VIDEO // Cine sunt diplomații ruși EXPULZAȚI de autoritățile de la Chișinău. Decizia a fost luată în baza informațiilor SERVICIILOR speciale din Moldova

„Voi, ce, credeți că vă jucați de-a țara-n bunghi sau ce? Eu aștept raport și vedem săptămâna viitoare ce facem noi cu voi”, a declarat Dodon.

Menționăm că premierul Pavel Filip a declarat că cei cinci diplomați ruși au fost declarați indezirabili în baza informațiilor venite de la serviciile speciale. Aceștia urmau să părăsească R. Moldova până astăzi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md