22:04:44 26.04.2024
Stiri

Incident în apropierea zonei de securitate. Așa-zișii grăniceri transnistreni au fugit de polițiștii din dreapta Nistrului

Social 13.05.2015 17:18 Vizualizări3062 Autor: Stela Mihailovici
Incident în apropierea zonei de securitate. Așa-zișii grăniceri transnistreni au fugit de polițiștii din dreapta Nistrului hotnews.md
poza simbol


Locuitorii satului Chircăiești, Căușeni, s-au pomenit astăzi cu controale din partea așa-numiților grăniceri din Transnistria, chiar dacă localitatea este sub jurisdicția R. Moldova.

Patru bărbați îmbrăcați în haine militare, care s-au prezentat a fi grăniceri transnistreni, au stopat mai multe unități de transport care se deplasau spre Chircăiești și le-au cerut șoferilor să prezinte actele.

Transnistrenii au oprit și un tractor care transporta lemne din pădurea din satul Copanca, iar șoferul nu a putut prezenta documente pentru încărcătură.

Pentru a clarifica situația, așa-zișii grăniceri au încercat să escorteze tractorul în regiunea transnistreană. Șoferul a refuzat și a cerut ajutorul polițistului de sector din satul Chircăiești, iar acesta a anunțat imediat Inspectoratul de Poliție din Căușeni.

„La fața locului a fost trimis un grup operativ, dar până la sosirea polițiștilor, cei patru cetățeni îmbrăcați în ținută militară transnistreană plecaseră. Tractorul a rămas pe loc”, a precizat pentru Ziarul NAȚIONAL ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Căușeni, Corina Repesciuc.

Reprezentanții Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control nu au intervenit în acest caz, pentru că localitatea Chircăiești nu se află în zona de securitate.

„Observatorii militari nu s-au deplasat la fața locului, pentru că nu este de competența lor să intervină atunci când incidentele sunt în afara zonei de securitate. Au intervenit doar polițiștii”, afirmă reprezentantul delegației moldovenești în cadrul Comisiei Unificate de Control, Eduard Bumbac.

Potrivit acestuia, în zonă au loc diverse incidente provocate de așa-zișii grăniceri transnistreni care stopează ilegal mijloacele de tranport pentru verificări și aplică diferite amenzi locuitorilor satului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md