18:00:36 26.04.2024
Stiri

Un HACKER american s-a RĂZBUNAT pe ruşi spărgând site-ul Ministerului de Externe de la Moscova

Reportaj 26.10.2016 09:30 Vizualizări2161 Autor: Ziarul National


Un HACKER american s-a RĂZBUNAT pe ruşi spărgând site-ul Ministerului de Externe de la Moscova Sursa: business24.ro

Atacurile hackerilor ruşi împotriva unor instituţii administrative şi politice din Statele Unite au ajuns să fie privite ca o chestiune de onoare naţională pentru infractorii cibernetici de peste ocean.

Aşa se face că un hacker american, cunoscut sub numele de The Jester, a luat taurul de coarne şi le-a aplicat ruşilor o corecţie cu armele lor, relatează CNN Money.

Americanul a lansat vineri, 21 octombrie, un atac asupra site-ului Ministerului de Externe din Rusia şi a lăsat un mesaj extrem de simplu: nu-i mai atacaţi pe americani.

„Tovarăşi! Întrerupem programul obişnuit al site-ului Ministerului Afacerilor Externe din Rusia pentru a vă aduce la cunoştinţă un mesaj extrem de important.

Lăsaţi-o baltă! Poate că sunteţi în stare să vă manifestaţi influenţa asupra naţiunilor vecine, dar aceasta este America. Nimeni nu e speriat de voi”, a scris Jester pe pagina oficială a instituţiei.

Reacţia hackerului vine după ce Guvernul american a acuzat recent Rusia de implicarea în campania prezidenţială din Statele Unite, agenţiile de spionaj ale Moscovei fiind suspectate că ar sta în spatele spargerii serverelor Partidului Democrat şi lansării unor documente confidenţiale prin intermediul reţelei Wikileaks.

Guvernul de la Moscova şi Preşedintele Vladimir Putin au negat cu vehemenţă orice implicare în acest scandal, stârnind astfel furia hackerului american The Jester.

„Hai să fim serioşi, ştiu că voi aţi fost, chiar dacă folosiţi alt proxy, ştiţi la fel de bine că sunteţi vinovaţi”, a adăugat Jester în mesajul lăsat pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe.

Jester are la activ şi atacuri împotriva site-urilor folosite de reţelele jihadiste şi a ajutat la identificarea unor potenţiali terorişti, iar un fost agent FBI nu s-a sfiit să-l numească „Batman al Internetului”.

Hackerul a dat chiar şi o declaraţie oficială pentru postul american CNN susţinând că s-a înfuriat după ultimul atac cibernetic organizat de ruşi la finalul săptămânii trecute.

„Am vrut să le trag una peste ochi şi să scap de sentimentul că numai noi ne luăm palme peste faţă. Nu o să stau să văd cum ne rad prăpădiţii ăştia în faţă. Acum e weekend în Rusia, sper să nu aibă timp să repare pagina până luni”, a explicat Hackerul, vineri, după isprava sa.

Jester a folosit o metodă de operare veche, căutând vulnerabilităţile site-ului oficial pentru a introduce acolo codul său, care a rescris apoi programul sub forma mesajului citat.

La final nu s-a putut abţine să nu adauge şi o replică dintr-un film cu James Bond: „Gândiţi-vă la asta ca la un salut profesional sau, dacă vreţi, un mesaj de genul - Din SUA, cu dragoste”.

Sursa: business24.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md