06:56:33 27.04.2024
Stiri

ALARMANT // MII de arme de foc, deținute ILEGAL în R. Moldova. Poliția solicită predarea BENEVOLĂ a acestora

Social 18.10.2016 16:30 Vizualizări854 Autor: Ziarul National


ALARMANT // MII de arme de foc, deținute ILEGAL în R. Moldova. Poliția solicită predarea BENEVOLĂ a acestora igp.gov.md

În aproape zece ani, cetățenii R. Moldova au predat benevol la poliție 3 182 de arme de foc. Aproape 150 din acestea au fost predate în primele nouă luni ale anului curent.

Inspectoratul General al Poliției susține că, în ultima perioadă, se atestă o tendinţă de creștere a numărului de incidente comise în stare de ebrietate, cu ignorarea sau încălcarea măsurilor de securitate în timpul mânuirii armelor de foc, precum şi din cauza nerespectării condiţiilor de păstrare a armelor din dotare. În ultimii timp, au fost înregistrate 134 incidente cu arme, inclusiv 76 de cazuri cu arme deţinute ilegal sau pneumatice.

Oamenii legii susțin că, de regulă, armele deținute ilegal nu sunt păstrate în safeu și pot ajunge oricând în mâinile copiilor, iar curiozitatea acestora poate duce la tragedii.

Poliția îi îndeamnă pe cetățeni să informeze organele de drept dacă știu locuri în care se află obuze, proiectile, cartuşe, arme, grenade, focoase de grenade, alte dispozitive cu destinaţie militară, precum şi mijloace explozive.

Armele deţinute ilegal pot fi predate benevol la inspectoratele teritoriale de poliţie de la locul de trai pentru obţinerea autorizaţiei. Armele vor fi înregistrate de poliţie pe numele persoanelor care le-au predat benevol, iar restituirea acestora proprietarilor se va întreprinde după efectuarea verificărilor speciale pentru confirmarea faptului că nu au fost folosite sau aplicate la comiterea infracţiunilor, nu sunt anunţate în căutare şi nu sunt periculoase pentru utilizare, conform parametrilor de securitate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md