05:21:10 26.04.2024
Stiri

Taraclia // Două mii de lei pentru a nu-l priva de dreptul de portarmă

Anticorupție 27.02.2015 10:08 Vizualizări2135 Autor: Galina Munteanu


Taraclia // Două mii de lei pentru a nu-l priva de dreptul de portarmă

Fostul şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie din orașul Taraclia a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a cerut de la un bărbat mită.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii mai 2013, şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Taraclia a cerut de la un bărbat două mii de lei. În schimbul banilor, acesta urma să nu-l priveze de dreptul de portarmă, ridicată după ce pe numele bărbatului fusese inițiată o procedură contravențională pentru tragere în locuri neprevăzute în aceste scopuri.

Poliţistul a fost reţinut în flagrant delict de procurorii anticorupţie şi angajaţii Serviciului securitate internă şi combatere a corupţiei al MAI, imediat după primirea sumei extorcate.

În iunie 2013, Procuratura Anticorupţie a înaintat un demers Ministerului Afacerilor Interne (MAI) prin care a solicitat suspendarea provizorie din funcţie a şefului adjunct al Inspectoratului de Poliţie Taraclia. MAI a respins demersul procurorilor, la scurt timp, învinuitul fiind transferat în funcţia de şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Leova.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Taraclia, poliţistul a fost recunoscut vinovat şi condamnat la cinci ani închisoare cu suspendare, dar și amendat cu 20 de mii de lei.

Procurorii consideră pedeapsa aplicată inculpatului ca fiind prea blândă şi anunţă că o vor contesta, solicitând condamnarea acestuia la închisoare cu executare.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md