09:05:15 26.04.2024
Stiri

MOTIVE pentru care trebuie să învăţăm să-i IERTĂM pe cei din jur

Social 14.10.2016 12:01 Vizualizări1560 Autor: Ziarul National


MOTIVE pentru care trebuie să învăţăm să-i IERTĂM pe cei din jur sursa: one.ro

Încă din copilărie am fost învăţaţi să-i iertăm pe cei din jur. De exemplu, dacă un prieten ne lua jucăria sau făcea un gest care să ne întristeze, acesta trebuia să-şi ceară scuze, iar noi să-l iertăm. Însă, la acea vârstă, acest lucru nu însemna nimic, pe când ca adult, aşteptăm scuzele celor din jur, de cele mai multe ori, în zadar.

Chiar dacă oamenii ne cer scuze, continuăm să ţinem minte ce ne-au făcut, iar acest lucru este parte din istoria personală. Iată câteva motive pentru care trebuie să-i iertăm chiar şi pe cei care nu merită.

Ne va ajuta să trecem mai departe. Dacă nu-i vom ierta pe cei din jur, vom continua să îi dispreţuim sau să ne displacă prezenţa lor, ceea ce înseamnă că nu vom face decât să ţinem durerea în interior. De cele mai multe ori, tindem să ne gândim continuu la evenimentele care ne-au făcut rău în loc să ne concentrăm pe lucrurile bune din viaţa noastră.

În primul rând, noi suntem cei care avem nevoie de iertare. Deşi credem că o persoană trebuie să-şi ceară iertare pentru ceea ce a făcut, de fapt, noi suntem cei care avem nevoie de acest lucru. În felul acesta, nu ei îşi vor lua o piatră de pe inimă, ci noi. Adevărul este că, acest lucru este foarte important pentru noi, iar fără iertare, nu putem trece mai departe.

Cu toţii trebuie să iertăm. Când vine vorba să-i iertăm pe cei din jur, nu trebuie să o facem doar cu cei care şi-au cerut iertare. Oamenii puternici învaţă să treacă peste aceste lucru şi astfel, comportamentul lor, nu îi va afecta pe cei din jur.

Să ierţi înseamnă să treci peste. Atunci când facem această alegere, lăsăm totul în urmă şi nu vom permite ca acest lucru să ne împiedice în viitorul apropiat.

sursa: one.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md