03:43:12 26.04.2024
Stiri

GALERIE FOTO // Cel mai puternic CUPLU din America: Hillary şi Bill Clinton, de-a lungul anilor

Monden 13.10.2016 18:00 Vizualizări3218 Autor: Ziarul National


GALERIE FOTO // Cel mai puternic CUPLU din America: Hillary şi Bill Clinton, de-a lungul anilor sursa: eva.ro

Hillary Clinton şi soţul ei au mari şanse să se întoarcă la Casa Albă. Vezi povestea în imagini a celui mai puternic cuplu din America.

Fosta prima doamnă, reprezentanta Partidului Democrat în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din SUA, a intrat deja în istoria Americii. Hillary Clinton este prima femeie nominalizată de un partid cu o importanţă majoră din istoria Americii şi se îndreaptă cu paşi hotărâţi spre o nouă premieră, aceea de a fi prima femeie care devine preşedintele Statelor Unite.

Acest obiectiv a devenit şi mai realizabil după cele două dezbateri televizate din cadrul campaniei pentru alegerile la preşedinţia SUA, ambele câştigate de Hillary. Beneficiind de o experienţă politică superioară contracandidatului ei, omul de afaceri Donald Trump, şi avantajată de gafele impardonabile pe care acesta le-a comis, candidata democrată pare să-şi fi asigurat victoria.

Dacă nu survin dezvăluiri şocante care pot răsturna toate calculele pe ultima sută de metri, Hillary îşi va conserva avansul din sondaje, iar Trump nu mai poate remedia situaţia defavorabilă în care se află.

Politician versat, cu o activitate intensă în domeniul avocaturii şi în administraţie, Hillary Clinton are „în mânecă” un as decisiv: experienţa şi popularitatea soţului ei, fost preşedinte al SUA timp de două mandate, Bill Clinton îi stă acum alături pe drumul dificil spre cea mai înaltă funcţie.

După aventura sexuală cu Monica Lewinsky, un episod scandalos care a fost pe punctul de a-i despărţi, cei doi Clintoni au strâns rândurile şi au mers mai departe, fiind foarte aproape de a se întoarce la Casa Albă. O realizare care ar confirma forţa celui mai puternic cuplu din America, mai influent decât cuplul Obama, şi pe care avem acum ocazia să-l redescoperim aşa cum a traversat anii, de la început şi până acum, într-o serie de imagini publicate de dailynews.com.

Studenţi la Yale University, în 1973

Cei doi viitori politicieni erau studenţi la Drept. La câteva zile după ce s-au văzut au avut prima lor întâlnire romantică.

Ziua nunţii

Au avut parte şi ei de bune şi de rele, dar acum Bill şi Hillary sunt împreună şi se iubesc. „Parcă a fost ieri”, a scris Bill Clinton pe 11 octombrie 2015, la împlinirea a 40 de ani de la căsătorie.
Cei doi au făcut cununia în livingul micii lor locuinţe, cu 15 invitaţi. Mama lui Hillary, Dorothy Rodham le-a dat bani ca să plece în luna de miere la Acapulco, în Mexic.

Familia Clinton s-a mărit

Guvernatorul statului Arkansas şi soţia lui îşi sărută fiica născută în urmă cu o săptămână, Chelsea, într-o poză de familie făcută pe 5 martie 1980. Chelsea Clinton a venit pe lume la 27 februarie 1980, în Little Rock, Arkansas.

Candidat la funcţia de preşedinte

Însoţit de Hillary şi de fiica lui, Bill Clinton îşi anunţă candidatura la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, în Little Rock, pe 3 noiembrie 1991.

În campanie

Candidatul democrat la funcţia de preşedinte al SUA, Bill Clinton, şi soţia lui zâmbesc pe podium în faţa susţinătorilor, la o reuniune desfăşurată într-un hotel din Chicago, pe 11 martie 1992.

Congres în Chicago

Mereu de partea soţului ei, Hillary este alături de Bill în timpul unui congres democrat ţinut la un hotel din Chicago, pe 17 martie 1992.

Primul bal

Noul preşedinte învestit al Statelor Unite, Bill Clinton, şi Prima Doamnă, Hillary Rodham Clinton, la balul de inaugurare a mandatului, pe 20 ianuarie 1993. Hillary a fost prima soţie de preşedinte care a primit un birou al ei în aripa de Vest a Casei Albe.

Chelsea a terminat colegiul

Cei doi părinţi, foarte mândri de copilul lor, la ceremonia de absolvire de la Sidwell Friends School din Washington.

Un preşedinte romantic

Bill şi Hillary Clinton dansează pe plaja din Megan Bay, St. Thomas, în Insulele Virgine, pe 4 ianuarie 1998, după ce au înotat în ocean.

Bill minte de faţă cu nevasta

Preşedintele SUA neagă că ar fi avut un comportament nepotrivit cu Monica Lewinsky în Biroul Oval de la Casa Albă. „Nu am avut relaţii sexuale cu acea femeie”, este celebra frază rostită cu convingere de Bill Clinton. Hillary se afla în spatele lui când a spus asta, pe 26 ianuarie 1998. Ulterior, Bill a recunoscut că a minţit. „Am avut o relaţie nepotrivită cu domnişoara Lewinsky. A fost o greşeală. Am minţit oamenii. Chiar şi pe soţia mea. Regret profund”, a mărturisit el.

La nunta fiicei lor

Soţii Clinton pozează la nunta lui Chelsea cu Marc Mezvinsky, pe 31 iulie 2010, la Rhinebeck.

Bunicii Clinton

Bill şi Hillary Clinton pozează mândri cu fiica lor, Chelsea, care îşi ţine în braţe fetiţa nou-născută, Charlotte, la maternitatea Lenox Hill din Manhattan, New York. Hillary a spus că naşterea primului ei nepot a fost o experienţă care a schimbat-o şi un reper puternic care a determinat-o să rămână în viaţa politică.

Din nou împreună într-o bătălie politică

Soţii Clinton în faţa susţinătorilor entuziaşti, la un congres democrat ţinut pe 13 iunie 2015, la New York. Era începutul luptei lui Hillary pentru intrarea în cursa alegerilor prezidenţiale.

Noaptea alegerilor primare

Hillary Clinton şi soţul ei le mulţumesc suporterilor în noaptea alegerilor primare, pe 7 iunie 2016, în Brooklyn, New York. Fostul secretar de stat l-a învins pe rivalul ei, Bernie Sanders, şi a devenit prima femeie din istoria Statelor Unite nominalizată de un partid politic drept candidată la funcţia de preşedinte.

Sursa: eva.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md