09:47:11 26.04.2024
Stiri

PD comentează RETRAGEREA lui Andrei Năstase din cursa electorală

Partide/Comunicate 13.10.2016 13:44 Vizualizări4329 Autor: Ziarul National
PD comentează RETRAGEREA lui Andrei Năstase din cursa electorală


Reprezentanții Partidul Democrat (PD) consideră că retragerea lui Andrei Năstase din cursa electorală, în favoarea Maiei Sandu, s-ar datora în primul rând lui Marian Lupu, care înregistrează „o creștere evidentă” în ultimele sondaje.

„Acest abandon era previzibil, el intervine într-un moment foarte important, cel în care toate sondajele de opinie arată o creștere evidentă a candidatului Marian Lupu în preferințele electoratului, o încredere mare a cetățenilor că el va fi candidatul cu șansele cele mai mari de a intra în turul doi, în lupta cu reprezentantul socialiștilor, Igor Dodon”, se arată în declarația PD.

Democrații consideră că retragerea lui Andrei Năstase ‎este direct legată de evoluția pozitivă a candidatului PD: „A conștientizat că nu mai are șanse în cursa electorală. Iar motivul pentru care s-a ales formula unui candidat unic este legată tot de acest aspect, de faptul că Marian Lupu a devenit candidatul pe care oamenii îl consideră cu potențialul cel mai mare de a continua parcursul european al R. Moldova și de a rezolva problemele oamenilor”.

Lupu nu o consideră pe Maia Sandu un candidat periculos. „Pentru PD și Marian Lupu, singurul candidat periculos rămâne, așa cum am anunțat de la începutul campaniei electorale, Igor Dodon, cel care vine în această campanie cu un proiect foarte clar de stopare a parcursului european și divizare a țării. Igor Dodon este inamicul numărul unu al lui Marian Lupu, candidatul socialiștilor este principalul pericol pentru R. Moldova”, se mai arată în declarația PD.

Amintim că Maia Sandu a anunțat că dânsa urmează să fie candidatul unic al dreptei antioligarhice în cursa prezidențială, dar decizia finală va fi luată după ce PPDA și PLDM o vor oficializa după ședințele Birourilor Politice ale partidelor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md