11:05:13 26.04.2024
Stiri

Un NOU partid politic ar putea apărea în R. Moldova după prezidențiale

Politică 13.10.2016 12:08 Vizualizări1467 Autor: Ziarul National
Un NOU partid politic ar putea apărea în R. Moldova după prezidențiale allmoldova


După alegerile prezidențiale din 30 octombrie, în R. Moldova ar putea apărea un nou partid politic. Proiectul este inițiat de candidata la funcția de președinte al R. Moldova, Silvia Radu. Politiciana a dezvăluit în cadrul unei dezbateri organizată de Centrul de Investigații Jurnalistice, că după ce și-a dat demisia din funcția de director al Red Union Fenosa a pornit să creeze un proiect politic, dar a amânat fondarea partidului după ce a apărut oportunitatea de a participa la alegerile prezidențiale.

Surse de încredere ale Ziarului NAȚIONAL ne-a dezvăluit că din noul proiect politic ar urma să facă parte și deputații Mihaela Spătaru și George Mocanu, ajunși în Parlament pe lista Partidului Liberal Democrat, dar care s-au desprins ulterior de fracțiune, alegând să susțină candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de președinte al republicii, contrar deciziei partidului. Astăzi, cei doi deputați fac parte din majoritatea parlamentară.

Radu a evitat să spună numele celor cu care intenționează să lanseze un nou partid, precizând doar că nu a renunțat la această idee și o va implementa după alegerile prezidențiale, în cazul în care nu va fi aleasă președinte al republicii.

Amintim că Silvia Radu a condus, timp de șase ani, compania Gaz Natural Fenosa, iar în noiembrie 2015, a renunțat, subit, la slujba care i-a adus doar anul trecut un salariu de cinci milioane de lei. Întrebată despre motive, Radu a declarat că a simțit că a venit momentul pentru o nouă etapă în viața sa și a decis să se implice în în a schimba lucrurile în R. Moldova.

George Mocanu și Mihaela Spătaru nu au răspuns la telefon pentru a comenta eventuala implicare în cadrul unui proiect politic alături de Silvia Radu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md