03:58:58 26.04.2024
Stiri

Plahotniuc: „Poate mergem la alegeri parlamentare ANTICIPATE…”

Politică 12.10.2016 10:09 Vizualizări5044 Autor: Ziarul National
Plahotniuc: „Poate mergem la alegeri parlamentare ANTICIPATE…”


Coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, nu-și asumă guvernarea din 2009 și până în 2016, pentru că nu ar fi avut pârghii, în schimb aruncă toată vina pe liberal-democrați, care au avut funcția de premier. Declarații în acest sens au fost făcute recent, în cadrul unei reuniuni de partid.

„Noi am fost într-o formă oarecare parte din Guvernul anterior, doar că nu ne-am asumat responsabilitatea. I-am dat Partidului Liberal Democrat din Moldova, reieşind din prezenţa lor în coaliţie. Le-am dat lor să conducă, noi am activat pe dimensiuni mici ministeriale. Ce am primit în schimb? Am primit o ţară devalizată cu încredere zero, cu oameni enervaţi, cu 30 de mii în stradă la învestirea Guvernului. O platformă super pentru noi, care suntem ambiţioşi, organizaţi şi pretindem că suntem eficienţi. Noi am reuşit să facem, împreună cu colegii, şi eu mă mândresc cu faptul că aceşti colegii sunt cei mai buni”, le-a transmis Plahotniuc membrilor Partidului Democrat.

De asemenea, acesta l-a lăudat pe Pavel Filip, care inițial a refuzat să preia funcția de premier. „Dumnealui a refuzat, a spus că e prea responsabil pentru el. Tocmai de asta colegii din partid au insistat şi dumnealui, până la urmă, ca şi în bancul cela cu cactusul... Până la urmă, a acceptat, nu putea să lase echipa fără persoană care ar fi reprezentant în Guvern. Vreau să menţionez că prim-ministrul e modest. Am avut o perioadă când ne gândeam: poate mergem la alegeri. Noi chiar ne gândeam... Dar, totodată, ne-am dat seama că dacă nu noi, atunci nimeni”, a mai spus Vladimir Plahotniuc, potrivit unei înregistrări video de pe site-ul inprofunzime.md.

Coordonatorul coaliției a subliniat că, pentru actuala guvernare, a fost important să acopere găurile din sistemul bancar, care în cele din urmă s-au transformat în datorie de stat, pusă pe seama oamenilor.

„Perioada această grea mai tare ne-a înfierbântat pe noi şi ne-am propus să trecem peste ea. V-am spus: zero credibilitate, zero finanţare externă. Este primul Guvern care în ultimii 7-8 ani, cu zero finanţare externă, n-a avut restanțe la pensii, salarii, iar acum a achitat şi subvenţiile în agricultură. Dacă o să vă daţi seama care au fost sumele venite în deficitul bugetar, o să puteţi face un calcul cât se fură în ţară. Pentru noi a fost important să acoperim găurile, fraudele, tot ce se scurgea”, a mai spus acesta.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md