11:16:04 26.04.2024
Stiri

Năstase, despre bășcălia făcută de Candu: „Ancheta există. Sper că în curând vor apărea ACTE JUDECĂTOREȘTI, care vor spulbera aceste inepții”

Partide/Comunicate 05.10.2016 12:15 Vizualizări3348 Autor: Ziarul National
Năstase, despre bășcălia făcută de Candu: „Ancheta există. Sper că în curând vor apărea ACTE JUDECĂTOREȘTI, care vor spulbera aceste inepții”


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, spune că e imun la criticile aduse de Vlad Plahotniuc, Marian Lupu și Andrian Candu, care încearcă să ducă în derizoriu declarațiile sale cu privire la faptul că ar fi depus depoziții în SUA, într-o anchetă privind spălările de miliarde prin sistemul bancar din R. Moldova, precum și despre miliardul furat din rezervele valutare ale Băncii Naționale.

„Dacă aţi văzut, de fiecare dată, când ba duceau totul în derizoriu cu McDonalds şi cu alte chestiuni din acestea şi Plahotniuc, dar şi Candu, chiar a doua zi apărea o rezoluţie (adversarii lui Andrei Năstase au spus că acesta a dat mărturiile la McDonalds despre furtul miliardului n.r.). Eu sper că în curând vor apărea acte judecătoreşti sau de anchetă, care le vor spulbera tot felul inepţii pe care le emit în spaţiul public şi Plahotniuc, şi Filip, şi Candu, şi, mai recent, și candidatul lor la Preşedinţie, Marian Lupu. Vă spun cu toată certitudinea: există o anchetă. Această anchetă este dusă de cel puţin două instituţii. Eu am dat declaraţii faţă de agenţi federali ai două instituţii federale americane”, a declarat Năstase într-un interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat care-s instituțiile din SUA cărora le-a prezentat acte și depoziții vizavi de spălarea miliardelor și frauda bancară, Năstase a menționat că nu o poate face. „Vă daţi seama că nu voi da numele acelor agenţi federali. Și nici măcar nu m-aş angaja acum să dau numele acelor două instituţii. Am întrebat agenţii federali dacă pot da numele acestor instituţii, dânşii mi-au spus că sunt un om liber şi aş putea face acest lucru, dar mi-au sugerat că în interesul anchetei ar fi să nu fac acest lucru. Şi nu o fac atâta timp cât nu o face Guvernul american, nu o face Departamentul de Stat sau Departamentul de Justiţie”.

În opinia lui Năstase, autoritățile ar trebui să fie cele mai interesate ca această anchetă internațională să aibă loc, dar nu să spună celor de acasă că în SUA nu există așa ceva.

„Nu am angajat pe nimeni să facă lobby pentru un lucru elementar. Și anume pentru a apropia aducerea miliardelor furate de către această guvernare, în care se înscrie cu prisosinţă şi Andrian Candu, care a participat la o serie de acte ilegale, în atacurile raider, care au prefaţat sau care au pus bazele acestui furt de miliarde. Dacă ar fi curați, dacă nu ar avea nicio implicare în aceste activităţi, de ce ar trebui să se ocupe cu dezminţirea, de ce ar trebui să se justifice? Eu vă pot spune cu certitudine şi cu răspundere că, la Washington, se desfăşoară astăzi o anchetă cu privire la furtul miliardului şi spălarea celor 20 de miliarde de dolari, pe care le-am deconspirat încă în 2013 faţă de procurorul general din R. Moldova şi ministrul Justiţiei de la acea vreme”, a conchis Năstase.

Amintim că Vlad Plahotniuc, dar și președintele Parlamentului, Andrian Candu, care în zilele acestea se află în SUA, au glumit pe seama faptului că Andrei Năstase ar fi depus depoziții în SUA. Aceștia au menționat că liderul PPDA ar fi depus depoziții la McDonalds și nu la organele de drept din SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md