17:03:34 26.04.2024
Stiri

Câte semnături a adus PPDA la CEC pentru înregistrarea lui Năstase în cursa prezidențială: „Un concurent electoral este AVANTAJAT”

Politică 12.09.2016 10:08 Vizualizări1499 Autor: Ziarul National
Câte semnături a adus PPDA la CEC pentru înregistrarea lui Năstase în cursa prezidențială: „Un concurent electoral este AVANTAJAT” captură prives.eu


Grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea candidatului Andrei Năstase a prezentat astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) listele de subscripție.

Prezent la depunerea a peste 25 de mii de semnături, Năstase s-a arătat deranjat de faptul că un concurent electoral, mai exact democratul Marian Lupu, a depus actele într-o zi de sâmbătă, chiar dacă anterior autoritatea electorală a informat că acestea pot fi depuse de luni până vineri.

„Noi am reușit să colectăm 28 de mii de semnături, dar depunem astăzi listele cu 25 de mii de semnatari. Doream să depunem de sâmbătă aceste liste, dar nu am vrut să încălcăm legea, așa cum au făcut-o cei de la Partidul Democrat. Totodată, cei de la PD spun că au prezentat 29 de mii se semnături, dar s-a constatat că au mai puțin. Considerăm că astfel un concurent electoral este avantajat”, a acuzat Andrei Năstase.

Candidatul PPDA i-a cerut explicații și președintelui CEC, Alina Russu, vizavi de faptul că „Plahotniuc și Lupu” au fost acceptați să depună actele într-o zi de sâmbătă.

„Vă rog mult să nu folosiți sediul CEC pentru declarații politice”, a replicat Russu.

De menționat că, până acum, doar cei de la PD, Partidul Liberal, Partidul Popular European din Moldova, iar astăzi și PPDA, au depus minimum 15 mii de semnături la CEC. Marian Lupu a și fost înregistrat sâmbătă de CEC în calitate de concurent electoral și va figura primul în buletinele de vot.

În total, 24 de persoane și-au anunțat intenția de a colecta semnături pentru a putea participa în cursa electorală. Activistul Oleg Brega a anunțat sâmbătă că a sistat procesul de colectare a semnăturilor, declarându-se „învins de sistem”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md