10:02:33 26.04.2024
Stiri

MII de persoane au participat la Festivalul „Polobocul de Aur” la Răciula. VEZI cine este câștigătorul

Social 30.04.2015 10:03 Vizualizări2640 Autor: Galina Munteanu
MII de persoane au participat la Festivalul „Polobocul de Aur” la Răciula. VEZI cine este câștigătorul


În jur de trei mii de vizitatori au savurat vinul de casă, minunile culinare și programul artistic al Festivalului „Polobocul de Aur”, care s-a desfășurat în premieră, sâmbătă, în satul Răciula, raionul Călărași.

Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova a organizat evenimentul cu scopul de a promova producătorii de vin de casă, care reprezintă o parte importantă a tradițiilor populare și urmează a fi integrată în circuitele comerciale și turistice.

În cadrul Festivalului vinului artizanal, tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare „Polobocul de Aur”, au fost premiați câștigătorii concursului. Astfel, cele mai bune vinuri de casă au fost premiate la următoarele categorii:
„Vin tânăr din soiuri tehnice” - vin alb - Svetlana Gogu, Căușeni, și vin roşu - Tudor Șeptelici, Ungheni;

„Vin tânăr din soiuri hibride” - Ion Tudoreanu, Hârjăuca, raionul Călărași (vin alb) și Alexandru Sili, Călărași (vin roşu);

„Vin de casă din anii trecuţi păstrat mai mult de un an” - Ana Costin, Orhei (vin alb) și Tudor Aghenie, s. Sadova, Călărași (vin roșu);

„Vin de desert” - Mihaela Bejan, s.Taraclia de Salcie, Cahul (vin alb) și Melania Gogu, or. Căușeni (vin roşu);

Premiul special - Gheorghe Gogu, Căușeni, pentru un roze sec din 2014.

Și pentru că cei mai mulți învingători din acest an sunt din raionul Căușeni, următoarea ediție a Festivalului „Polobocul de Aur” va fi organizată, anul viitor, în regiunea vitivinicolă Ștefan Vodă, care cuprinde și raionul Căușeni, în a doua sămbătă după Sfintele Paști.

La festival au fost expuse și vinurile altor 47 de producători de vin de casă, înscriși la concursul „Polobocul de Aur”, iar vizitatorii au avut ocazia să desemneze cel mai bun vin la categoria „Preferința consumatorilor”, câștigătorul fiind Petru Nucă din Ungheni.

La festival au participat circa 500 de producători de vinuri de casă, meșteri populari și ansambluri folclorice.

De asemenea, în cadrul festivalului, atât vizitatorii, cât și producătorii de vin, au avut posibilitatea de a participa gratuit la masterclass-uri în producerea vinului de casă, organizate de Oficiul Național al Viei și Vinului și Asociația micilor producători de vin din Moldova. Totodată, masterclass-uri au fost organizate de meșterii populari din regiunea Codrilor, vizitatorii luând lecții de olărit, împletit în lozie și dogărit.

Pe parcursul zilei, vizitatorii festivalului au vizitat și mănăstirile sau pensiunile turistice aflate la doar câțiva kilometri distanță de Răciula, inclusiv mănăstirile Răciula, Frumoasa, Hârjauca, Hârbovăț, pensiunile „Casa mierii” și „Casa părintească”.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md