19:29:55 26.04.2024
Stiri

Afacere cu venituri de ZECI de MII de lei, ANIHILATĂ de poliție

Social 02.06.2016 13:44 Vizualizări1466 Autor: Galina Munteanu


Afacere cu venituri de ZECI de MII de lei, ANIHILATĂ de poliție igp.gov.md

Au ajuns pe mâna polițiștilor și riscă ani grei de închisoare pentru circualție ilegală a substanțelor narcotice. Este vorba despre 15 persoane, membre ale unei grupări criminale, specializate în trafic de droguri.

Bărbații, cu vârste cuprinse între 22 și 38 de ani, din municipiul Chișinău, Orhei, Drochia, Cimișlia și Basarabeasca sunt suspectați de comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari, de tip heroină, pe teritoriul R. Moldova.

Pe parcursul a două săptămâni, polițiștii au efectuat opt achiziții de control, fiind procurate și scoase din circuit aproximativ zece grame de heroină. Totodată, în cinci automobile ale suspecților, care au fost stopate pe teritoriul municipiului Chișinău, au fost depistate 12 pachețele din staniol cu heroină cu masa totală de 8 gr, seringi cu urme vizibile de utilizare, telefoane mobile, precum și peste 30 de mii de lei, obținute în urma comercializării drogurilor.

Ulterior, au fost efectuate 18 percheziții la domiciliile acestora, de unde au fost ridicate seringi goale, bani care au fost utilizați în cadrul achizițiilor de control, cântare folosite cu urme de heroină, telefoane mobile, cartele SIM și alte instrumente utilizate la distribuire și consumul drogurilor. În total, au fost ridicate circa 20 de grame de heroină în valoare de 50 de mii de lei.

Pe moment, 11 persoane dintre acestea au primit mandate de arest pentru 30 de zile, iar patru sunt cercetate în stare de libertate. Inșii își recunosc vina și colaborează cu oamenii legii.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare. Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă până la 15 ani de închisoare.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md