04:33:06 27.04.2024
Stiri

Comrat // Licitații publice trucate. Șef de întreprindere, REȚINUT

Anticorupție 12.04.2016 11:30 Vizualizări1149 Autor: Galina Munteanu


Comrat // Licitații publice trucate. Șef de întreprindere, REȚINUT

Directorul Întreprinderii Municipale „Sud-A-Con” (instituţie de stat, fondată de către Direcţia Generală Construcţii şi Infrastructură a Găgăuziei) a fost reţinut de ofiţerii şi procurori anticorupţie, fiind bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Acesta este suspectat că, în calitate de director al instituţiei abilitate cu dreptul de a gestiona domeniul construcţiilor, lucrărilor de reparaţii şi serviciilor pentru toate obiectele finanţate din bugetele locale ale primăriilor din UTA Găgăuzia, ar fi trucat un şir de licitaţii publice.

Potrivit informaţiilor din cauza penală, în anul 2013, bănuitul a fondat şi administrat întreprinderea SRL „Eni Ev”, având ca scop câştigarea licitaţiilor pe teritoriul Găgăuziei. Astfel, în perioada activităţii sale, acesta ar fi favorizat propria întreprindere, fiind desemnat câştigător al unor licitaţii publice în valoare totală de peste 2 000 000 de lei.

În perioada de referinţă, compania sa a efectuat lucrări de reparaţie a acoperişului liceului din satul Beşalma, raionul Comrat, în valoare de 88 550 lei. De asemenea, a pavat teritoriul gimnaziului din Congaz, Comrat - 113 000 lei, a reparat acoperişul liceului din Cişmichioi, Vulcăneşti - 901 444 lei și a reparat grădiniţa de copii din s. Etulia, raionul Vulcăneşti - 1 118 194 lei.

Pe parcursul zilei de ieri, ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud şi procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliul, automobilul şi biroul de serviciu al directorului întreprinderii „Sud-A-Con”, de unde au ridicat mai multe probe relevante pentru cauza penală. Acţiuni de urmărire penală au fost efectuate şi la contabila instituţiei, dar şi la SRL „Eni Ev”.

Este de menţionat că, începând cu anul 2013, compania „Eni Ev” nu a avut niciun angajat, în afară de director şi contabil. În acelaşi timp însă, aceasta a câştigat toate licitaţiile de efectuare a lucrărilor de construcţii şi altor servicii în lipsa documentelor ce ar cofirma dreptul de a desfăşura o asemenea activitate.

Pe moment, directorul Întreprinderii Municipale „Sud-A-Con” este reţinut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat că şi-a depăşit atribuţiile de serviciu, acesta riscă până la zece ani de închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md